Hotel Szieszta, Sopron

2009.07.03. 16:09 - írta: avasarlo

Címkék: utazás sopron

Ciki, de eljött az idő, amikor fesztiválozás után nem a kerítés tövében töltöm a hajnalt, vagy szédelegve várom az első vonatot, hanem jó előre szállodát foglalok, és ott hajtom álomra a fejem. Még akkor is ha csak háromcsillagos, és full panelház, mint amit most sikerült kifogni. A helyszín ideális: a sopron feletti erdőben, kanyargós út vezet a Sziesztához - ami ugye egy kb tízemeletes batárnagy betonépület, aki anno ezt ide tervezte, törném le a kezét. Mindegy, lássuk tételesen.

Szoba: viszonylag kis területű, és láthatóan olcsó a berendezés, viszont tiszta, rendezett és valahogy nagyon durván civilizáltabbbak, vállalhatóbbnak tűnik, mint a múltkori pécsi gikszer. Erkély is jár a szobához, ahol  - ahhoz képest, hogy egy lakótelepi panelben vagyunk - meglepően kellemesen el lehet üldögélni és a szemközti domboldalt, valamint a város egy részét stírölni. Tiszta a fürdőszoba is, talán itt a legnagyobb a kontraszt a fentebb említett, egyébként szintén three star pécsi Palatinushoz képest. Mivel végül is csak aludni kell, többet nem is érdemes rugózni a szobán, esetleg annyi, hogy a pótágyként adott alapmatracot elég nehéz bezsúfolni a kis térbe.


Wellness: igazából nem volt szempont a szálloda kiválasztásánál, meg sem néztem a site-on. Annál jobb is a csalódás: hétköznap lévén nincs senki, kellemes a medence, a szaunában el lehet terpeszkedni és a wellnessrecepció kollégái kifejezetten dicséretet érdemelnek. Itt egy negatívum a gőzkabin: a leggagyibb műanyagból fröccsöntött helységben nem túl feelinges üldögélni.

Étterem: és igen, ez az, ami sajnos lehúzza a Szieszta pontszámát. Az ugye alap és nem is lepődünk meg, hogy egy ilyen szállodában a berendezéshez és drapériákhoz utoljára a rendszerváltás környékén nyúltak és a személyzet is ennek megfelelően fásult, de nonszensz például, hogy a pincércsaj nem tud kávét hozni, mert NINCS az étteremben - kelletlen udvarissággal ajánlja fel, hogy hoz a bárból, és reméli, hogy "nem hűl ki, amíg ideér". A kaja olcsó, felejthető és menzajellegű, neonzölden világít a mirelit borsó, a húsleves meg igazából lehetne bármilyen leves. Másnap reggel a mindenhol sztenderd svédasztalos reggeli fogad minket, az átlagnál szegényesebb választékkal, de nem vészes azért.

Összességében mivel nem voltak elvárásaink, nem is csalódtunk. Ha tényleg csak aludni kell a szálloda, simán megfelel, amíg nem vacsorázol itt, de pihenni, hosszúhétvégére stb már nem mennék ide. Ja igen, a szoba 3 embernek pótággyal, 21 ezer huf.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr151224739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2009.07.03. 16:46:38

En sajnos voltam ott hosszuhetvegen. Soha tobbet.

HPL 2009.07.03. 17:44:15

Nem messze onnan van a Hotel Fagus. Na, legközelebb odamenj és tuti nem fogsz csalódni.

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.07.03. 17:54:01

@HPL: jaja, csak most volt alatt last minute-ben nem nagyon lehetett válogatni...

csomó helyen legalább 3 éjszakás foglalást vettek fel pl.

_yossarian · http://szinhaz.blog.hu 2009.07.09. 11:49:03

Szieszta sucks, de ne feledjük, hogy 3 csillagos, ne hasonlítsuk a Fagushoz. Az éttermi letegezős-bratyizós kiscsaj télleg gány, nem hiába panaszkodnak a hotelesek, hogy a normálabb munkaerő sógoréknál keni triplaannyiért. Az étlap árai elég jó though.

2009.07.14. 16:18:11

Mi is ott szálltunk meg kedvesemmel Volt idején és a néhány perc sétára lévő strandra mentünk napközben, ahova ingyenes a belépő. Így teljesen jó volt az ottlét. Az étterem tényleg maximum átlagos, de átbulizott este után a sültkolbász, bundáskenyér kombó tökéletes. Az étteremekben régebben szokásos felespoharakat hanyagolhatnák. Én 4 pohárral vittem narancslevet.
süti beállítások módosítása