Maul kisvendéglő, Villány

2009.08.12. 07:44 - írta: avasarlo

Címkék: villány étterem


Nem rajongok kifejezetten Villányért, ha magáról a városról (?) beszélünk: igazából a pincesor se egy nagy durranás, és ezen, plusz pár bortermelő bázisán kívül nem sok érdekességet tud felvonultatni a település. Ha az éttermeket nézzük, a Baross utcán van pár egység, ezek némelyikében voltam, meg a Mandulában, de nem hatottak meg. Most hétvégén is a főutcán estünk be Maul Zsolt pincéjébe és éttermébe, teljesen véletlen volt a választás, de nagyon jól tettük.

A régi borpincéből kialakított hely magát borozó és kisvendéglő néven hirdeti, és összeáll az a szerencsés konstelláció, hogy a tulajdonos tényleg azt csinálja, amit állít. Saját termelésű és kifejezetten finom borokat árul, emellett egy széles ételválasztékot, amit talán a magyaros-sváb-házias kategóriába tudnék besorolni.  Rozéfröccsel nyitunk, ami okés, bár egy mínuszpont jár azért, ha egy borozóban nincs szóda és csak ásványvízzel tudnak fröccsöt adni (a jelenség nem egyedi a boros helyeken: egy magyarázat lehet, hogy az ásványvizen nyilván többet lehet húzni, javítson ki egy éttermes, ha tévedek).

Az ételek: finom és megfelelő méretű a sajttál (1550), ami valami nagyon okos-fűszeres kulimásszal van megbolondítva. Levesekről nem tudok most beszámolni, ellenben a májas lecsó (1700) és a töltött káposzta (1250) nagyon egyben van - bár utóbbi az én ízlésem szerint lehetne fűszeresebb -, és nagyon jó az ezekhez szervírozott kenyér, amit itt sütnek. Érdekes tétel a rántott töltött káposzta (1450), ami valóban az, amire gondolsz és bundában érkezik. Desszertként lekváros palacsintát kérünk, ez masszív méretű, és nem az a sápadt tekercs, amit balatonparti büfékben kapsz, hanem itt-ott barnára sült - ahogy az otthoni palacsinta kinéz. A végén még 1-2 palack bort is vételezünk a szortimentből.

A két pincér (idősebb csávó fuksszal - kérdésünkre az esti pörgés közepén is tud néhány szót mondani a borokról -, és fiatal srác) teljesen rendben van, a kaják is időben érkeznek. Összességében csak ajánlani tudom a helyet, ha egyszerű ételre éhezel, vagy ha csak olyan borozót keresel, ahol a betevő villányid mellé nem csak ropit vagy pogácsát kapsz.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr251304526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vince Larkin 2009.08.12. 12:28:40

én kb 3 éve voltam náluk a párommal egy hétvégén, a panziójuk is rendben van, a boraik nagyon jók és valóban, a kaja isteni. Akár csak egy kis borozgatás melletti hideg kajáról van szó, akár rendes vacsoráról. Nálam a kemencés sült libacomb mindent vitt! Érdemes benézni, remek hely!

Big-B 2009.08.12. 12:33:33

Azért a pincesoron is vannak kitűnő éttermek. Ja, és az a rész nekem a kedvencem.

freeware2000 2009.08.12. 12:35:13

Aki fröccsözni megy Villányba, annál valami nincs rendben...

loláb 2009.08.12. 12:35:30

Sajnos az ásványvíz divat megölte a szikvízipart. Én budapesten tudtam vagy négy helyet, ahol lehetett szódásüveget tölteni, mind a négy bezárt. Szupermarketben lehetett régen kapni műanyagpalackos szódát, de vagy tíz éve az is eltűnt.

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.08.12. 12:37:49

@freeware2000: jól jött az a fröccs a 35 fokos délutánon, kurva szomjasan, elhiheted.

azekezetnelkulitelseolvasom 2009.08.12. 12:38:20

Ahogy megyünk ki Villányból, a sorompó mellett is van egy remek vendéglő, ha már éttermi ajánló a blog...

Goyo 2009.08.12. 12:41:04

@freeware2000: Csak a vaskalapos sznobok szólják le a fröccsöt.

Misa720 2009.08.12. 12:41:41

nyiregyházán mindenfajta szódát lehet kapmi,még a régi szódás üvegest is!!!

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.08.12. 12:45:00

ja, plusz info: maulpince.hu/

@kala majka: aham, láttam, elég jól nézett ki kintről, ő az: www.freeweb.hu/listvan3/fulemule.php

Taxomükke (UK) 2009.08.12. 12:48:13

@kala majka:
Így van, a Fülemüle csárda. A Villánykövesd felé tartó kivezető út mellett. Na ott lehet jót kajálni. A hely- és környékbeliek inkább oda járnak, ők biztosan tudják, miért. :)

CsigaBige 2009.08.12. 12:48:37

A régi szép idők... abban a kisvárosban, ahol felnőttem a szódás naponta járta a várost, és hordta ki az embereknek a szódát (üveg, vagy műanyag)...nyitvahagytuk neki a kaput, az ajtóba kikészítettük az üres üvegeket, meg a pénzt. Ő kicserélte, és letette a visszajárót. A kutyám is hogy imádta, pedig idegeneket nem engedett be...

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.08.12. 12:56:25

bolondulok Villányért és a finom, testes villányi borokért.
Legközelebb erre járok, nem hagyom ki ezt a vendéglőt, köszi a tippet!

Luiji7 2009.08.12. 12:56:56

Este volt, betévedtünk, mert az egész soron nem volt már működő konyha. A pincér ajánlotta az egyben sült csülköt. Életemben nem ettem olyan finomat.
Piros pont Maul úrnak is aki teljesen hétköznapi módon borozgatott a barátaival és előre köszönt a be- és a kilépésünkkor is.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.08.12. 12:57:08

Több jó vendéglő is van ott. Szerintem.

preston 2009.08.12. 13:01:02

végre egy kellemes hely, ahol okos emberek fontos dolgokról értekeznek, bor van, politika nincs ez igy jó.

preston 2009.08.12. 13:04:06

olvasni is jó és feltétlenül benézek, ha arra járok, viszont adjatok pesten is néhány jó konyha cimet meg budán...

M65od 2009.08.12. 13:18:12

Tenkes csárda az 58-as út Villány-Harkány elágazása előtt, el sem lehet téveszteni és kiváló.
A szikvízzel kapcsolatban én azt látom, hogy újra divatba jön a kisbolthálózatok némely tagjaiban, tölteni ugyan nem lehet helyben de cserélni igen (olyan 90 HUF körül van az ára a 1,5 literesnek ha van betét). Persze inkább otthon oldom meg a szódakérdést patron és csapvíz segítségével az üres üvegek cipelése helyett, de az kifejezetten elkeserítő, hogy ha vissza akarja az ember vinni a használt patronokat akkor azt csakis az eredeti (3 csepp víz esetén szétmálló) papírcsomagolásában teheti meg (mert biztos az a lényeg benne nem a fémpatron...). Lehet, hogy a vendéglősöknek ebből az okos játékból lett elegük és lehet, hogy Villány környékén szódás nem jár, nem tudom...

Kaumatzi 2009.08.12. 13:21:49

@freeware2000: mert? a fröccsnél jobb nyári szomjoltót még nem nagyon találtak ki...és miért ne lehetne pont villányban inni belőle...és meglátásom szerint sem túl erős a pincesoros étkezőhelyek színvonala, noha maulnál még nem voltam...egy próbát azért megérhet...

bonobong 2009.08.12. 13:27:08

ígyvan énis jártam arra, és csak pozitív élményekben volt részem.
aki meg az elején a fröccsöt ócsárolta annak nemistudom mitmondhatnék...
nyáron Vilányban igenis illik fröccsözni, ez nem prolidolog, nem vébéká, hanem nyári üdítő. persze nem Kopár-ból isszuk, hanem jóféle Gere/Polgár rozéból. natyon elszaporodtak ezek a bornácik:) pedig nemis tudják h miajó...csak isszák a drágákat és úgycsinálnak mintaki érti...

Thomses 2009.08.12. 14:37:51

A Fülemüle étteremben mi is nagyon jot ettünk, a boruk kitünö volt 100 ft 1 deci, utána mentünk a pincesorra és arra jutottunk hogy a fülemülében jobban izlett a bor

saiid · http://turkfutbol.blog.hu/ 2009.08.14. 18:08:35

Tessék megkóstolni az Apropó fantázianévre hallgató bort!
A konyha tényleg pazar (nagy adag és a többi pince áraihoz képest abszolút kedvező). Maul Zsolt és édesapja (idősebb csávó fuksszal) mindig jófejek, a pincérsrác nyűgös néha, de az belefér.

seatdealer 2009.08.17. 16:43:35

@Luiji73:
Hidd el, a borászok már csak ilyenek: előre köszönnek, normális emberek, szeretnek beszélgetni, borozgatni a barátokkal, ismerősökkel, vendégekkel. Ha legközelebb Maul bort iszol, biztosan "látni és érezni" fogod Őt a borban.
Ez a szép ebben a "műfajban". :)))

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.09.10. 16:03:03

tegnap ittuk meg még a mauléknál beszerzett víziót.

kicsit nekem savasvolt és valamiért testesebbre, kevésbé egyszerű számítottam.

azért legközelebb a taurus kap egy esélyt :)