Bormustra Tokajban

2007.03.12. 22:30 - írta: avasarlo

Címkék: mindenmás ingatlan utazás élelmiszer minden más mindennapi itemek

Muskotály, kövérszőlő és vörös aszú, LL Junior hasonmásverseny, Bikini gyűjtemény az áruházban és a német grófnő esete a szofával és a lakájokkal. A Vásárló Tokaj-hegyalján járt.

tokaj.hu

"Sziasztook!" - köszöntötte mutató- és középső ujját V betűvé formálva A Vásárló borszakkörét a szocreál Tokaj Áruház emeleti szalonjának egyik törzsvendége. A spekulatív látogatás azonban ennél is nagyobb meglepetést hozott, amikor a vurlitzerből felcsendült a Bikini csaknem teljes életműve. A hegyaljai körút első állomásán egyébként teljes erővel pangott az előszezon, az utcák, pincék üresen tátongtak.

A négynapos márciusi miniszabi előtt a 2000-ben megnyílt Millennium Hotelt is csak egy kisebb német csoporttal osztottuk meg érkezésünkkor. Maga a hotel mérsékelten lehangoló, a szobák spártaiak, az étterem átlagos vagy az alatti.

A szobaárak ehhez képest nem túl barátiak, 2 ágyast áprilistól 15 ezerért, 4 fős apartmant pedig 21 ezertől adnak. Igaz, ebbe beletartozik a szauna és a pezsgőfürdő is, de foglalás előtt azért ajánlatos szétnézni a számtalan helyi fogadó és panzió kínálatában is.

Ilyen a Vaskó Panzió és Borospince is, ahol a kóstoló (alapszortiment 5 féle nevenincs borból) mellé vacsorát is kaptunk (gulyás) 2 ezerért. Ha valaki tudni is szeretné, mit iszik, próbálja ki a Tokaj Hétszőlő főtéren álló Rákóczi Pincéjét is, nem sokkal többért.

tokaj.hu Ugyan ez az egyik legismertebb pince, de szerencsénkre itt sem tolongtak, így a csinos személyzetnek volt ideje elmesélni, hogy a pincészet vörös aszút is termel és a A Vásárlónak miért jöhet be jobban az egyébként a furmint, a hárslevelű és a muskotály mellett a szintén ősi tokaji szőlőfajtának tartott kövérszőlőből készült bor az eddigi favorit szamorodnival szemben.

Bacchus földjén, ahogy már korábban láttuk, ilyenkor is pezseg a kultélet. A főtér közelében álló, külső jelzés nélküli diszkóban például ottjártunkkor az LL Junior hasonmásverseny győztese adott ráadást.

Tokajból kis ugrás Sárospatak, aka Bodrog-parti Athén. Kellemes meglepetést szerzett a Vár Vendéglő, ahol az ízletes húsleves és az omlós szarvaspörkölt után az épp ott folyó csokoládé- és borbemutató volt a hab a tortán.

Aki szereti a pénz szagát, látogasson el a Tokajtól pár kilométerre fekvő Tarcalra, ahol most épül a második (!) négycsillagos szálloda. Az eddig versenytárs nélkül működő Degenfeld Kastélyszálló kissé múzeumi szobáiban és pincéjében szinte tapinthatóak azok az eurók, amelyet a német-magyar Degenfeld család költött el.

A visszeres lábú középkorú grófnővel, aki évente többször is a birtokra látogat és maga választja ki a ház bútorait és festményeit, a személyzet szerint márciusban még össze is futhat itt a szerencsés látogató.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr98887519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása