Wellness Esztergomban

2008.08.15. 11:13 - írta: avasarlo

A Dunakanyar két wellness-bázisát teszteltük az elmúlt két hétben. A tömeg elkerülése érdekében csak hétköznap mentünk, nagyjából hasonló időpontban. A két kiszemelt objektum az esztergomi Aquasziget, illetve a Thermál Hotel Visegrád volt, kezdjük az elsővel.

 

Az Aquasziget szeparálja a fürdőtől a wellnessrészleget, nem csak fizikailag, de külön-külön belépőjegyekkel is. Az objektumba hangulatos kis folyosó vezet, ahol tényleg kedves és segítőkész lányok ülnek, akik pillanatok alatt eligazítják az először itt levő vendégeket. Gyors vetkőzés, törölközőbe csavarjuk magunkat, és lássuk, miből gazdálkodunk. egy nagy központi térből nyílnak a szaunák, ezekből van összesen három darab. A röhejes infraszaunát hanyagoljuk 1-2 perc után, szintén nem túl izgi az aromakabin, ellenben királyság a hagyományos finn szauna: pont megfelelő terület, széles felfekvő, nem állott levegő. Itt jópár kört fogunk nyomni...

... között pedig a pezsgőfürdős medencét nyomjuk, ami itt a fő attrakció: a jakuzzu full kiépített mozaikos medencében van, a negyed óránként beinduló vízsugarak korrektül és nagy erővel masszíroznak. Fincsi, ez nagyon kell.

Ezzel nagyjából ki is merültek az épített szolgáltatások: van még egy lapos hidegvizes medence, amiben köveken sétálgatva masszírozhatod a talpad, illetve egy tágas pihenőhelység, ahol gyümölcstállal és régi könyvtári könyvekkel lazíthatod le a lazítást. Emellett persze lehetőség nyílik különböző masszázsokra, kezelésekre, ezeket most szkippeljük. Érdekesség lehet a Kleopátra-pihenő, amit két személyre tudsz pár órára kivenni - vonzó opció, de most ez is kimarad.

Összességében kellemes a hely, a fentieket 3200 forintért kapod meg. Hétköznap du. nem sokan voltak, ez további pozitívum. Viszont nagyon hiányzott egy hidegvizes csobbanómedence a szaunák mellől, illetve kényelmetlen töketlenkedést okoz az is, hogy míg a szaunák csak fürdőruha nélkül használhatók, addig a néhány méterre levő medencébe csak fecskében vagy havajmintás sortban mehetsz be. A szabályzat valami ÁNTSZ-rendeletre hivatkozik, de én inkább a magyar (ál)prűdségnek tudom be...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr50887473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása