Hotel Caramell, Bükfürdő

2009.01.26. 12:43 - írta: avasarlo

Véletlenül, egy juttatás jóvoltából keveredtem a Caramellbe. A weboldalból számomra túl sok parasztvakítás ömlött: kissé túlzott volt az ezotéria, a magát "holisztikus gyógyközpontként" aposztrofáló szálloda túllő szerintem a célon. Majd biztos aurafotózásra fogok befizetni...

De mindegy is, mit nyomnak, mi a wellness-részlegre voltunk kíváncsiak, ha az okés, nem lesz gond. Mást egyébként amúgy sem tudsz csinálni ott: a szálloda konkrétan egy szántóföld mellett helyezkedik el a pusztában, a terület nem túl ideális egy pihentető vagy akár romantikus sétára. Más időtöltési lehetőségek sincsenek a környéken, leszámítva persze a nyolcvanas évekből itt maradt gyógyfürdőt, ami megér majd egy külön posztot azért.

Tehát vissza a szállodába. Mivel úgysem megyünk sehova, marad a wellness, amig csak belefér. A részlegnek nincs külön recepciója, egy sima ajtó mögött lépünk a medencetérbe. Ez okés, van egy hűvösebb vizű, kb 10 méteres medence, ahol úszkálni lehet, emellett egy melegebb vizes épített jakuzzi, ahol pár helyen random időpontokban masszíroztathatod magad a vízsugárral. A medence mellett közvetlenül gőz- és sókamra, tepidárium és egy infraszauna van. Ami pedig igazán érdekes, az a finn szauna: az ajtaján levő piktogram szerint non-fürdőruhás szekcióról van szó, negyon helyesen. Persze más kérdés, hogy az egyszeri magyar júzer mennyire értelmezi és tartja be ezt a szabályt...

Az ajtó mögött egy kis előtérbe lépünk be, ahol zuhany és pár pihenőágy helyezkedik el, innen nyílik maga a szaunakamra is. És a legjobb: az előtér fűtetlen; priceless tud lenni egy negyedórás szauna és egy gyors zuhany után néhány perc pihenés a hűvösben.

A wellness ennyi, összességében az "olcsó" jelző az, ami beugrik nekem, de ez nem csak a fürdőre igaz: a szálloda a leharcolt nyugágyakkal, bútorlapból összerakott szekrényekkel és a szoba laminált padlójával összességében inkább a három csillag felé tendál, mind négyhez (ja igen: a büféasztalos reggeli és vacsora korrekt, a zöldség- és zöldségből készült ételválaszték pedig átlag feletti).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr91903212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása