Fregatt Arizona Pub, Pécs

2009.06.19. 10:48 - írta: avasarlo

Címkék: étterem

Miután jól lefikáztuk a Palatinust, átvonultunk a sétálóutca másik végén levő Fregattba ebédelni. Tipikus pubjelleg - lehet odabent, de mi nyilván kint ültünk le a még pont kellemes június eleji hátköznap délben. Az első arculcsapást az étlaptól kapjuk: hm, kissé húzós árakon dolgoznak a fregattosok, így a legolcsóbb sertésétel 2600, a legolcsóbb leves 7 kiló. Meglátjuk.


Innentől kezdve viszont a föld fölött járunk tíz centivel, az első pofon az utolsó is. Vérpofi pincért kapunk, a középkorú fószer sebészi pontossággal egyensúlyoz azon a vonalon, amelyen még szórakoztató és információgazdag felszolgálót elválasztja az irritáló, szófosó és bizalmaskodó kollégától. A főúr miatt tehát eleve egy pluszpont jár az étteremnek - korrektül rábeszél egy korsó Pécsi sörre (ez a legolcsóbb tétel a sörök közül és teljesen okés), majd a rendelésnél elmondja, hogy miért NE rendeljek paradicsomsalátát a szűzérméhez.

Az ételek. B révült örömmel tekint fel az égre, amikor elé teszik a a kaját (Pulyka steak roston sült libamájjal, bazsalikomos rózsabors mártással, burgonyafánkkal): a hússzeleten akkora libamáj ül szégyenlősen remegve, ami a mérete okán a PTO orvosi szakán simán megtenné szemléltetőeszköznek a svéd medikák számára és a széle is pont megfelelően van barnára pirulva. Én sem panaszkodom (Grillezett szűzérmék chiliszósszal, steakburgonyával), a hús szép és jól átsütve hozzák, a krumpli pedig meg van bolondítva valamilyen fűszerrel. Sajna lúzerek voltunk és nem csináltunk képeket a kajáról.

Mindent egybevetve kiválót ebédeltünk a Fregattban, ahol ha nem is kézműves, de nagy odfigyeléssel készített, tényleg finom ételeket adnak, a felszolgálás pedig a mi ottjártunkkor tökéletes volt. Mindenképpen érdemes kipróbálni a helyet.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr801195038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dráááúúútkoszorú 2009.06.19. 13:11:48

Egy időben sokat jártam Pécsen, és ha épp megtehettem (mivel tényleg elég húzós árak vannak/voltak), mindig itt kajáltam, mert SOHASEM hibáztak az ételeikben. Biztos nekik is vannak gyenge napjaik, de én még nem fogtam ki ilyet, pedig legalább tízszer voltam náluk. A borválasztékuk is remek, és látszik, hogy nagyon tudják, mit csinálnak, és ezt már hosszú évek óta. Sajna már rég voltam, de örülök, hogy kitartanak... Hamarosan ismét ott a helyem, az a gyanúm...

Euthanatos 2009.06.19. 14:59:56

Csak nem új vezetés van a fregattban?
Régebben elég minősíthetetlen cuccokat csináltak....

_nyuszi_ 2009.06.19. 15:04:58

Én Pösti lány vagyok, de ha Pécsre megyek csak a Fregattban kajálok. Még sosem csalódtam! :)

RogerNyul 2009.06.19. 15:39:32

Hétvégi úti célnak pont megfelel. Köszi a tippet.

bbocs2 2009.06.19. 15:47:39

"kaja" "kajálok"

emberek, könyörgöm, ha már beszélünk, normális magyar szavakat használjunk, ne börtönnyelvet!

"ennivaló" "ebéd" "étkezés" ezek kulturált magyar szavak.

nadivereb 2009.06.19. 16:32:40

@bbocs2: Ne legyünk már sznobok, könyörgöm! A "kaja" egy tökéletesen "normális", köznyelvi magyar szó. Nem az angolkisasszonyoknál teázunk, hanem egy blogon vagyunk, az istenit neki.

gergel 2009.06.19. 16:36:24

Ez régen nem az Arizona volt? Nem ők csaltak bankkártyával?Vajon miért változtattak nevet??Miért kerültek bele a Naplóba?Hogy is van ez?

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.06.19. 16:50:38

@gergel:

passz, bekerültek? mit tudsz?

a szűzérme mindenesetre király volt.

theveryguest 2009.06.19. 17:09:08

@nadivereb: Akkor javaslom a kaja helyet a moslék, vagy zaba, a kajál helyett a zabál, varacskol, fal kifejezések használatát. Mindemellé a levest szigorúan szürcsölve kiinni a csészéből a többi fogást pedig egy szál bugylibicskával elfogyasztani.

Jó étvágyat!

gergel 2009.06.19. 17:16:29

2-3 éve láttam őket a Naplóban, akkor azt hiszem a pincér trükkökről volt szó.Nem emlékszem rendesen már.Tesztelték őket mivel korábban itt volt a visszaélés.
Elvitték a kártyát, lenyerték róla adatokat és másnap külföldön lenyúzták a számláról a pénzt.

Én kerülném, de sajnos az a baj hogy egy normális helyet nem tudok mondani :S

Edmond Dantés 2009.06.19. 17:37:29

@gergel:
Ettem, kártyáztam náluk eleget az elmúlt 3 évben, nem volt gondom.
Ráadásul kapható T-bone.
A legjobb hely viszont az Enoteca Corso.

EMU 2009.06.19. 17:38:53

Szűzérmék jól átsütve, ennek örül a szerző, sőt imádja, így tetszik neki, te jó isten, és ilyenek írnak minőségről meg ételekről, csak tudnám, honnan ez a bátorság meg vastag bőr hozzá...

BelaVak 2009.06.19. 18:10:26

En vagyok a tudatlan vendeg, de itt is csak ilyen sajtal-toltott-rantott-tarhonya zsizsikes-borsmartassal tipusu etelek vannak?

Euthanatos 2009.06.19. 18:16:59

Jaja, a fregattban igazából csak T-bone-t érdemes enni szvsz, az kurva jó, de mocsok drága is. Vannak viszont kaják, ami hmm...

Az Enoteca Corso olcsóbb is, 50 méterre van onnan és ráadásul Magyarország 4. legjobb étterme.

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.06.19. 18:21:22

@EMU: ne minősíts kérlek, hadd szeressem őgy a húst, ahogy nekem tetszik. kérd a steaked fröcsögő vérrel, én sem szólok be.

@Euthanatos: t-bone 6 rugó volt talán, kemény. enoteca saja kimaradt, de a listán rajta.

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2009.06.19. 18:43:07

ha pécs, akkor tettye étterem vagy a corso. más-más kategóriák, de a saját nemében mindkettő kenterbe veri a többi helyi étkezdét. az indexen egyébként egy egész fórum van az ajánlott/nem ajánlott vidéki kajáldáknak.

EMU 2009.06.19. 19:45:07

@avasarlo: Nem gondolom, hogy minősítettelek volna. Csupán arról van szó, hogy szeretheted te bármilyen módon a húsételeket, minden kifinomultságot, sőt elemi ismereteket nélkülözve, de ne vedd a bátorságot, hogy minősíts, mert félrevezeted az embereket. Úgy gondolom, hogy a hazai gasztronómiára súlyos építő jellegű kritika fér rá, nem pedig a fogyasztók megerősítése abban, hogy igénytelenségükhöz, tudatlanságukhoz, hamis elvárásaikhoz, koszlott beidegződéseikhez és barbár megszokásaikhoz mérjük egy étterem színvonalát. Te ezt teszed akkor, amikor a magad éppen tetten ért durván fapados, az elvárható, mondhatni elemi gasztronómiai ismeretek nélkül lelkendezel egy saját leírásod szerint elrontott húsról, és egy kifejezetten hibás vendéglói attitűdről, mely szerint meg sem kérdezték, hogy miként kéred a húsodat. Ugyanis ezt követően már te is bátran kiteheted az ablakba a fogalmatlanságod és igénytelenséged, és kérhetsz bármilyen jól átsütött szűzérmét, de ezt így evidenciaszerűen nem készítheti el sehol a világban egyetlen normális étterem sem. Bármennyire is szereted. Ahogy az élet megannyi területén sem a plebsz ízlése és elvárása diktál, nagyon helyesen. Jó étvágyat!

Kismacsika 2009.06.27. 12:25:41

sziasztok!

Én nagyon örülök hogy azok a vendégek akik ilyen jó véleménnyel vannak a Fregatt Arizona Pub étteremről. Elsősorban azért mert kedvesem volt a felszolgáló - és evvel nem dicsekedni akarok - akire nagyon büszke vagyok. Érti és szereti amit csinál.

Továbbá minden Pécsre járó vendégnek ajánlom hogy egyszer legalább érdemes oda betérni - még ha drága is - mert remek ételek készülnek Remek tapasztalt séffel.

A másik véleményem pedig azt ha már étterembe megyünk akkor ne rántott húst együnk sült krumplival és vegyes salátával - mert ezeket otthon is tudjuk enni - hanem kóstolja meg mindenki az odalátogató két vendég egyik rendelt ételét.

2010.06.04. 09:29:39

Sziasztok!

Mi májusban voltunk Pécsen. Első este ezen a helyen kötöttünk ki, semmi konkrét elképzelésünk nem volt, mivel először jártunk a vároban. Nem bántuk meg a választást, olyannyira nem, hogy másnap is ott vacsoráztunk, sőt ugyanazt. Mivel csak valami könnyűt akartunk enni ezért a választásunk a királyrák-lazac hisztéria fantázia nevű ételre esett. A hozzá rendelt villányi Chardonnay-val egyszerűen tökéletes volt. Csak megerősíteni tudom, hogy a személyzet kedves, segítőkész, profi volt. Az árakról: nem egy falusi büfé árszinvonala az igaz, de egy alkalmi hétvégi vacsora esetében nem érzem különösebben húzósnak. Kismacsikával egyetértek abban, hogy étteremben ne rántotthúst együnk.
süti beállítások módosítása