![]() |
Nem rajongok kifejezetten Villányért, ha magáról a városról (?) beszélünk: igazából a pincesor se egy nagy durranás, és ezen, plusz pár bortermelő bázisán kívül nem sok érdekességet tud felvonultatni a település. Ha az éttermeket nézzük, a Baross utcán van pár egység, ezek némelyikében voltam, meg a Mandulában, de nem hatottak meg. Most hétvégén is a főutcán estünk be Maul Zsolt pincéjébe és éttermébe, teljesen véletlen volt a választás, de nagyon jól tettük.
A régi borpincéből kialakított hely magát borozó és kisvendéglő néven hirdeti, és összeáll az a szerencsés konstelláció, hogy a tulajdonos tényleg azt csinálja, amit állít. Saját termelésű és kifejezetten finom borokat árul, emellett egy széles ételválasztékot, amit talán a magyaros-sváb-házias kategóriába tudnék besorolni. Rozéfröccsel nyitunk, ami okés, bár egy mínuszpont jár azért, ha egy borozóban nincs szóda és csak ásványvízzel tudnak fröccsöt adni (a jelenség nem egyedi a boros helyeken: egy magyarázat lehet, hogy az ásványvizen nyilván többet lehet húzni, javítson ki egy éttermes, ha tévedek).
Az ételek: finom és megfelelő méretű a sajttál (1550), ami valami nagyon okos-fűszeres kulimásszal van megbolondítva. Levesekről nem tudok most beszámolni, ellenben a májas lecsó (1700) és a töltött káposzta (1250) nagyon egyben van - bár utóbbi az én ízlésem szerint lehetne fűszeresebb -, és nagyon jó az ezekhez szervírozott kenyér, amit itt sütnek. Érdekes tétel a rántott töltött káposzta (1450), ami valóban az, amire gondolsz és bundában érkezik. Desszertként lekváros palacsintát kérünk, ez masszív méretű, és nem az a sápadt tekercs, amit balatonparti büfékben kapsz, hanem itt-ott barnára sült - ahogy az otthoni palacsinta kinéz. A végén még 1-2 palack bort is vételezünk a szortimentből.
A két pincér (idősebb csávó fuksszal - kérdésünkre az esti pörgés közepén is tud néhány szót mondani a borokról -, és fiatal srác) teljesen rendben van, a kaják is időben érkeznek. Összességében csak ajánlani tudom a helyet, ha egyszerű ételre éhezel, vagy ha csak olyan borozót keresel, ahol a betevő villányid mellé nem csak ropit vagy pogácsát kapsz.
24 komment
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Vince Larkin 2009.08.12. 12:28:40
Big-B 2009.08.12. 12:33:33
freeware2000 2009.08.12. 12:35:13
loláb 2009.08.12. 12:35:30
avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.08.12. 12:37:49
azekezetnelkulitelseolvasom 2009.08.12. 12:38:20
Misa720 2009.08.12. 12:41:41
lyorak 2009.08.12. 12:42:27
avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.08.12. 12:45:00
@kala majka: aham, láttam, elég jól nézett ki kintről, ő az: www.freeweb.hu/listvan3/fulemule.php
Taxomükke (UK) 2009.08.12. 12:48:13
Így van, a Fülemüle csárda. A Villánykövesd felé tartó kivezető út mellett. Na ott lehet jót kajálni. A hely- és környékbeliek inkább oda járnak, ők biztosan tudják, miért. :)
CsigaBige 2009.08.12. 12:48:37
terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.08.12. 12:56:25
Legközelebb erre járok, nem hagyom ki ezt a vendéglőt, köszi a tippet!
Luiji7 2009.08.12. 12:56:56
Piros pont Maul úrnak is aki teljesen hétköznapi módon borozgatott a barátaival és előre köszönt a be- és a kilépésünkkor is.
tárhejj · http://atarhely.hu 2009.08.12. 12:57:08
preston 2009.08.12. 13:01:02
preston 2009.08.12. 13:04:06
M65od 2009.08.12. 13:18:12
A szikvízzel kapcsolatban én azt látom, hogy újra divatba jön a kisbolthálózatok némely tagjaiban, tölteni ugyan nem lehet helyben de cserélni igen (olyan 90 HUF körül van az ára a 1,5 literesnek ha van betét). Persze inkább otthon oldom meg a szódakérdést patron és csapvíz segítségével az üres üvegek cipelése helyett, de az kifejezetten elkeserítő, hogy ha vissza akarja az ember vinni a használt patronokat akkor azt csakis az eredeti (3 csepp víz esetén szétmálló) papírcsomagolásában teheti meg (mert biztos az a lényeg benne nem a fémpatron...). Lehet, hogy a vendéglősöknek ebből az okos játékból lett elegük és lehet, hogy Villány környékén szódás nem jár, nem tudom...
Kaumatzi 2009.08.12. 13:21:49
bonobong 2009.08.12. 13:27:08
aki meg az elején a fröccsöt ócsárolta annak nemistudom mitmondhatnék...
nyáron Vilányban igenis illik fröccsözni, ez nem prolidolog, nem vébéká, hanem nyári üdítő. persze nem Kopár-ból isszuk, hanem jóféle Gere/Polgár rozéból. natyon elszaporodtak ezek a bornácik:) pedig nemis tudják h miajó...csak isszák a drágákat és úgycsinálnak mintaki érti...
Thomses 2009.08.12. 14:37:51
saiid · http://turkfutbol.blog.hu/ 2009.08.14. 18:08:35
A konyha tényleg pazar (nagy adag és a többi pince áraihoz képest abszolút kedvező). Maul Zsolt és édesapja (idősebb csávó fuksszal) mindig jófejek, a pincérsrác nyűgös néha, de az belefér.
seatdealer 2009.08.17. 16:43:35
Hidd el, a borászok már csak ilyenek: előre köszönnek, normális emberek, szeretnek beszélgetni, borozgatni a barátokkal, ismerősökkel, vendégekkel. Ha legközelebb Maul bort iszol, biztosan "látni és érezni" fogod Őt a borban.
Ez a szép ebben a "műfajban". :)))
avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.09.10. 16:03:03
kicsit nekem savasvolt és valamiért testesebbre, kevésbé egyszerű számítottam.
azért legközelebb a taurus kap egy esélyt :)