Biopiac a Csörsz utcában

2009.03.05. 15:59 - írta: avasarlo

Címkék: piac

Egy kevés külső input után hétvégén ellátogattam a Csörsz utcai "ökopiacra". Őszintén szólva sok unszolás nem kellett, valahol kíváncsi voltam, hogy mit árulnak feltehetően huszas-harmincas, az étkezésére különösen odafigyelő, vélhetően jórészt nőkből álló célcsoportnak. Szombat délelőtt, rengeteg autó a bejárat előtt: úgy látszik, hogy az itteni júzer csak önnönmagával szemben tudatos, és belepöfög a környezetbe egy kevés széndioxidot a biozöldség beszerzése közben. A közönség mindenesetre vegyes, papamamagyerekből álló család ugyanúgy lézeng a bódék között, mint a hippibe oltott nyugdíjas, vagy a ránézésre még középiskolás kiscsaj.

Február van, nem a legszerencsésebb időpontban jöttem, nyilván semminek sincs szezonja. Azért elég jó a választék, a hazai cuccok mellett a közép-amerikai organikus banán hegyekben is áll. Érdekes a tejszekció, az itt található, egyszerű, címkétlen műanyag pohárba csomagolt joghurt - ezt már ismertem korábbról - világbajnok és kb nem drágább mint a mezei Danone. A húsosoknál természetesen minden mangalica, de még a csirke is. És itt, az egyik húsosnál találtam meg a grált: biozakuszka, fél literes üvegben. A röviden erdélyi zöldségkrémként definiálható anyag zseniális általában is, az itteni (valami ehhez hasonló, 1100 forintért) szintén eléggé ott van, ahol kell lennie, alapvetés.

A piac területre nem nagy, de pont elég. Árakról nem tudok nyilatkozni, sok összehasonlítási alapom sincs, bár az 500 forint/kilós krumpli egy kicsit húzósnak tűnik.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr681030646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calepinus 2009.04.28. 15:32:47

A bejárat előtt rengeteg autó: jellemzően nem a vásárlók autói, hanem a termelőkéi, akik pl. Balmazújvárosból nemigen tudják máshogy felhozni az árut.

drumlin · http://szinhaz.blog.hu 2009.04.28. 16:38:10

@calepinus: a kis smarttal, meg suzukikkal biztos nem sok cuccot hoznak :)

komolyan: a teherautók, kisbuszok okés, de rengeteg szgk is volt.
süti beállítások módosítása