Kistücsök étterem, Balatonszemes

2009.08.05. 10:06 - írta: avasarlo

Címkék: étterem kistücsök

(mivel a korábbi posztunkat elnyelte a sötétség, kénytelenek voltunk újra tesztelni. Még több étterem itt)

Nem állíthatom (még), hogy törzsvendég vagyok a szemesi Kistücsök étteremben, de az elmúlt nem egészen egy év alatt négyszer ettem itt, és az élmény minden alkalommal a nagyon jó és a tökéletes között mozgott - nem csodálom, hogy idén felkerült a Dining Guide toplistájára a hely. Az állandó pozitívumok: szezonálisan változó, kezelhető terjedelmű étlap, ami mindig tartalmaz izgalmas-újszerű és tradicionális-magyaros fogásokat is, gyors, udvarias és nagyon figyelmes kiszolgálás, borlap helyett készséges sommelier, a minőséghez képest visszafogott ár, és végül, de a magamfajta fővárosiak számára nem utolsósorban: közelség Budapesthez. Ha nem a legnagyobb balatoni hajrában indul el az ember, autóval másfél óra alatt pont le lehet érni.


Hétvégi látogatásunk napján a terem egy hatvanfős társaság születésnapi ebédjének adott helyet éppen, ezért leghamarabb fél háromra lehetett asztalt foglalni a napernyőkkel fedett külső részen. Úgy tűnt, nem csak mi vagyunk hajlandók kicsit későbbre halasztani az ebédet azért, hogy a Tücsökben ehessünk, fél háromkor hirtelen dugig tele lett az udvar, miközben még a benti vendégek is az asztalnál ültek. Az abszolút telítettség és a 33 fokos hőmérséklet ellenére a kiszolgálás most is készséges és villámgyors volt. Ez távolról sem az a hely, ahol felderítő túrára kell indulni az elveszett pincér után, tényleg egyetlen pillantás elég, és máris az asztalnál terem az illetékes.

Egyetlen dologból érződött, hogy a személyzet túlterhelt: a sommelier - aki nem csak a borokkal dolgozik, hanem pincér is - ezúttal nem ajánlgatta saját magától és lelkesen a különféle borlehetőségeket a fogásainkhoz, hanem csak külön kérésre javasolt egy darab bort, pedig nekem simán eladhatott volna három különbözőt a három fogáshoz. Most valahogy úgy éreztem, ezt nem kéne feszegetni. Az étlap állítása szerint egyébként van borlap is, de én még sosem találkoztam vele, és a több mint 200 fajta bort felvonultató, saját pincével rendelkező étteremben szívesebben hagyatkozom a szakértő ajánlására, már amikor van rám elég ideje. Szimpatikus egyébként, hogy úgy tűnik, amikor ajánl, a helyi borászokat részesíti előnyben, bár nem csak helyi borokat tartanak.

Na, és akkor ejtsünk egy pár szót az ételekről is. Kánikula lévén két hideg levessel indítottunk, egy kovászos uborka és egy sültpaprika krémlevessel. Előbbi állítólag az étterem egyik legnépszerűbb fogása, nagyon karakteres - mintha a kovászos uborka felturbózott levét inná az ember - és nagyon kellemes. Ebben a melegben a tetején úszó tejszínes kaporhabtól mondjuk el tudnék tekinteni. A sültpaprika levesnek már a megjelenése is szemet gyönyörködtető, a korallszínű levesben kis piros paprikadarabkák úszkálnak, jobb nem is lehetne.

Főfogásnak a harcsafilét választottuk zöld lencsével és édesköménymártással, a pincér által ajánlott petrezselymes burgonya körettel, illetve a kacsamellet barackkompóttal és köretnek házi burgonyafánkot. A harcsa omlós, az apró zöldségkockákkal kevert lencse fantáziadús, de cseppet sem tolakodó, a mártást pedig annak ellenére ízletesnek találtam, hogy nem rajongok különösebben az édeskömény ánizsos ízéért. Mivel az étlapon a kacsa jelzője "rózsaszín" volt, szóltam a pincérnek, hogy rosszul leszek, ha fröcsög a vér a tányéromon, és pontosan annyira sütötték át, ahogy kértem (bár lehet, hogy a szakács közben zokogott a konyhában), kívül már barna, középen még rózsaszín, vágásnál nem jön ki a húsból vér. Alább a nem túl jó képek.

A (nyilván direkt) kemény, viszont nem feltétlenül direkt ízetlen barackból készült kompót nem különösebben hatott meg, a házi burgonyafánk viszont, talán mondani sem kell, tényleg házi és isteni. És a bor: egy 2007-es késői szüretelésű tramini a Bujdosó pincészettől, amit annak ellenére kellemesnek találtam, hogy elvileg nem szeretem a traminit (ha újrajátszhatnám, azért mégis kitaposnék valami vörös ajánlatot a sommelier-ből).

Evidens volt, hogy desszertnek valami könnyű fagyisat fogunk választani, így lett egy repcefagylalt zöldalmás pitével és egy kávékrém csokoládéfagylalttal. Nem tudom, milyen íze van a repcének, mert sosem ettem, de ez a fagyi vaníliának tűnt valami nagyon halovány plusz aromával, amit lehet, hogy csak odaképzeltünk azért, mert nem vaníliafagyinak hívták. A pite tetején az égetett cukorral megspékelt zöldalmaszeletkék sora telitalálat. Ha tudtam volna, hogy kávékrém címszó alatt egy olyan pohárdesszertet kapok, amiben egy vastag réteg csodás-tömény kávékrém fölött egy vastag réteg mascarponés krém helyezkedik el, és az egész meg van fejelve egy nagy adag kávés tejszínhabbal, a kánikulában biztosan nem ezt rendelem, ugyanakkor az inkább téli étlapra illő desszert remek volt, ha a felénél fel is adtam a küzdelmet.

A kétszer három fogásért, egy nagy üveg ásványvízzel, szódával, egy deci borral összesen 11 ezret fizettünk, borravaló nélkül.

(írta: bó)

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr501289840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smacika 2009.08.05. 11:37:19

Nagyon finoman hangzott ez a menü.
Azt nem értettem soha, és még mindig nem értem, mi a jóságért kell a tányérra/tálra csíkokat húzni valami szósszal, vagy bármivel.
Az alsó képen ami látszik a tál közepén -hát hadd ne mondjam ki mire aszociáltam- az nem túl szép.
Stigorúan szerintem.

ttrisz 2009.08.05. 11:46:16

Tényleg kiváló étterem. Sokszor látogatjuk, 2 pici tüske azért van bennem a hellyel kapcsolatban:

1.) Nem vagyok egy elveszett emberke, jobban élek mint a hazai átlag (2 cégem van, drága kocsi, ház, nyaraló, stb.), de ennek ellenére szeretek egy picit nyáron (főleg nyaralóhelyen) lazábban öltözködni. Eddig kb. 5 alkalommal voltunk itt, de majdnem minden alkalommal egy ajtónálló suhanc feltartóztat és megkérdezi "miben segíthetek", olyan hangnemben, mint aki azt hiszi eltévedtünk és csak véletlenül tértünk be ide...

Szóval attól még hogy (egyébként márkás) rövidnadrágban, (márkás) pólóban és szandálban térek be, megtisztelhetnének azzal, hogy kinézik belőlem, ki tudom majd fizetni a számlát. Bízom benne, hogy nem várják el, hogy nyáron, nyaralóhelyen, 30 fokban, kerthelységben, öltönyben-nyakkendőben, BMW terepjáró slusszkulcsát lóbálva térjek be...

Egyébként a felszolgálók egy részéről elmondható, hogy hatalmas arcuk van, megtiszteltetésnek kell venni, hogy kiszolgálnak.

2.) Második pici tüske, a tulajdonos, Csapody Balázs úr személye. Nagyon korrekt, szimpatikus úr, igazi vendéglátós alkat. Több hazai "TOP 10" étteremben vagyok törzsvendég, rendszeresen szoktam a felszolgálókkal beszélgetni. Megpróbálkoztam Csapody Balázs úrral is (ő hozza ki a számlát a végén), de mindig egy szempillantás alatt lerázott.

Elhiszem és megértem, ha nem mindig vagyok szimpi mindenkinek, de ha végigeszem 3-4 fogást, masszív borravalókat adok (~20%), akkor elvárnám, hogy udvariasságból pár szót váltsanak velem :)

Összegezve, szuper a hely, tökéletes a konyha, semmi kivetnivalót nem lehet találni, de a tulajdonosi kör és a felszolgálók egy árnyalatnyit több alázattal állhatnának a vendégekhez. A vendég ugyanis a kedvességet is elvárja a jó ételek mellett.

De ettől függetlenül a kistücsök nálam 10 pont.

Karnamantra 2009.08.05. 11:46:51

Ja, lehetett volna legalább hullámos szószcsíkot húzni, az ötlet egyébként jó, csak bele kell tologatni a pityókákat.

Lopossumussa 2009.08.05. 11:53:30

'92 nyarán egy kölcsönzőt üzemeltettünk Balatonszemesen, akkor kaptunk rá a Kistücsökre és máig nagyon kellemes emlékeim fűznek oda. Manapság már csak ritkán tudunk betérni, de eddig soha nem csalódtunk sem a kiszolgálásban, sem az ételeik minőségében.
Hajrá Kistücsök! :)

Nzoltan 2009.08.05. 11:56:35

Mikor utoljára arra jártam, csak az én kiccsaládom és Rogántóni kiccsaládja ebédelt ott. :-)

Jó volt.

gastro vazze 2009.08.05. 12:00:12

@Smacika - Hétszűnyű Kapanyányimonyók:
mert le nem önthetik sem a kacsát, sem a fánkot, mert mi van, ha nemszereti a vendég. kistálkába meg mégsem adhatja mellé, mert az meg sok!

én is voltam ebben a kovászosuborkakrémleveses időszakban, nagyon finom volt!
viszont a borjúpaprikásban találtam egy hosszú szőkésbarnás hajszálat... nem szóltam, mert különben minden isteni volt:)

Szibarita 2009.08.05. 12:00:50

Egeszen kozepszeru, a kajanak nagy fenek van keritve, de egeszen erdektelen, a bornak szintugy, a ficko altal javallt bor pedig legalabb 3* annyiba kerult, mint amennyit ert volna normalisan.

Ha egy hely hires, akkor legyen a kajajarol es ne csak olyan, mint mondjuk a magyar popzene, hogy "lehet, hogy egeszen unalmas, de ebben a mezonyben meg ez is kituno".

A kistucsok pedig ilyen.

Ytse 2009.08.05. 12:05:39

@Szibarita: alternatíva? mert ez így nem építő jellegű kritika volt...

Szülő vagyok, elváltam 2009.08.05. 12:06:29

Kellemes kisvendéglő, családbarát árral.

One China 2009.08.05. 12:17:20

Borzalmasnak tûnik a hely, a képek szörnyûek, a tálalás is. A posztoló meg modoros.

Az ételek elhelyezése, s ezek a tálak a 80-as évek végi NDKát juttatja eszembe.

Flankerr 2009.08.05. 12:17:28

A repce virágporról nem tudok nyilatkozni, de a repce termése ízre, szagra, színre, méretre a mákra hasonlít szinte megszólalásig.

maincoon © 2009.08.05. 12:18:09

a ház, amit bérelünk nyaralásunk alatt - ott van az étterem közelében
többször jártunk már mi is ott, általában 2-3 család együtt és mindig jó tapasztalatunk volt
nő létemre nagyon értékeltem a grátisz 3 centes pálinkát :D
ha arra járunk - jó szívvel fogunk betérni ide ismét

Szibarita 2009.08.05. 12:21:23

@Ytse: Csalogany, Bock, de nekem meg a Babel is tetszett. Hasonlo stilusban az Arkad is nagysagrenddel jobb, peldaul. Videken ritkan jarok, balatonon plane es igazabol semmi bajom a kistucsokkel, ha nem csinalunk ugy, mintha kituno etterem lenne.

Nem az.

Hoppázó Beléndek 2009.08.05. 12:24:05

kiváló, kellemes, nyugodt hely, a bérfikázókkal nem kell foglalkozni..

maincoon © 2009.08.05. 12:29:37

@Szibarita: semmi és senki nem tökéletes. attól még kedvelhetjük, lehet jó és élvezetes. számomra.

szcsongor 2009.08.05. 12:30:36

@ttrisz:

Nem lehet hogy azert szarnak le altalaban, mert olyan vagy a valo eletben, ahogy ez ebbol a hozzaszolasodbol lejon? Az élet csaszara, akinek bejottek a dolgok, megse ugralja korul a tulaj... Tudod ezek a dolgok nem a penzen mulnak.

Parajpuding 2009.08.05. 12:34:29

Még nem jártam az étteremben, pedig Szemesen sokat vagyok. Nem tudom, hogy valóban jó-e az étel, de - mint eredetileg vendéglátós -, nekem ez a fajta tálalás nem jön be. Tudom, hogy ez a trendi, azaz a nagy üres tányér közepén a minimálkaja mellé/köré egy kis szószfosi (mintha egy madár illetlenkedett volna felette), de nekem mégis a gazdagon étellel telerakott "régebbi" divatú tálalás az igazán kellemes látvány. Ez a fényképen nem ilyen. Sőt nem is guszta. Mondom: a tálalás.

One China 2009.08.05. 12:35:41

@ttrisz:

Örülj, hogy beengedtek, te (egyébként márkás) emberke. Le se szartak, s kb 5x voltál ott? Vadász, vadász...

OftF 2009.08.05. 12:35:52

Jó kis hely, véletlenül mentunk arra a családdal a múltkor, s egészen véletlenül volt egy asztal, épp akkor lépett le róla a társaság. A pincér a gyerekkel is tudott beszélni, értette a nyelvét.
Mondjuk a végén nagyon sokáig tartott, mire elkaptam valakit, hogy hozzák már a számlát, de mivel nem siettünk, nem volt gáz, bár eléggé értetlenkedtem miatta, de csak befelé. A kaja kiváló. Sajnos a bort ki kellett hagyni, mert kocsival voltam.

OftF 2009.08.05. 12:36:39

@Parajpuding: egyáltalán nem minimál az adag, a tányér nagy :-)

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.08.05. 12:43:16

@Parajpuding: háromfogásos kajával teljesen jól lehet lakni.

nyilván ez más típusú kaja, mintha egy kisvendéglőben ennél - tegnap ilyen helyen voltam, ahol 1500-ért kb fél kilónyi rántott gombát, plusz egy rakat rizst adtak. az se volt rossz. más.

ttrisz 2009.08.05. 12:47:17

@szcsongor: Nem hiszem, nem szarnak le "általában", nem rendelkezek élet-császára attitűdökkel. Máshol még nem jártam így. De mint írtam, ez alapvetően nem gond, pici tüske csak :)

ttrisz 2009.08.05. 12:48:39

@One China: Örülök hát, kis hazánkban az alázatos vevő a jó vevő, aki nem reklamál, nem pattog és oda ül le, ahová mutatják :D

Viner Spicli 2009.08.05. 12:50:53

A hely korrekt, sosem csalódtam még benne. Az meg, hogy milyen a csógli gárda, arról csak is az üzletvezető/tulaj/teremfőnök tehet. Itthon nagyon sok helyen a személyzet húzza le a vendéglőt, még ha a konyhában ki is tesznek magukért.

A főfikázóktól meg megkérdezném, hogy:
a. tudnak-e főzni?
b. járnak-e normális étterembe, vagy csak fotelfikázók????

bunyo 2009.08.05. 12:51:17

Pár hete jártam a Kistücsökben. Kovászos uborka leves fenomenális, csak úgy, mint a sült paprika. Külföldről jöttünk ezért már ki voltunk éhezve a hazai ízekre. Tökfőzeléket ettem, sült oldalassal. Mintha a nagymamám készítette volna, és ennél nem is kell több.
Nekünk remek bort ajánlottak, és a főnök az elején a közepén és a végén is kedvesen odajött beszélgetett, érdeklődött, hogy minden rendben van-e.
Ez egy kiskockás étterem, ami szerintem nem is akar többnek látszani, csak éppen ezt maximális profizmussal teszi.
10 pont

ttrisz 2009.08.05. 12:54:00

Ha lenne minden településen egy Kistücsök szintű hely, majd ugrálnának a tulajok... Így Csapody úr megteheti, hogy levegőnek néz egy többször visszatérő vendéget, mert egyedül van a piacon.
Példaértékű amit megcsinált és teljesen joggal van elszállva magától. Megkerülhetetlen tényező.

Egy jobb étterem van csak az egész Balatonparton a Chateau Visz.

One China 2009.08.05. 12:55:44

@ttrisz:

Nahát! Érted te ezt. :-)
[A WC mellé ültettek vagy a konyhaajtóba?]

One China 2009.08.05. 12:57:58

@Viner Spicli:

Fôfikázónak tartom magam így válaszolok:

1. Szerintem nem tudok fôzni, de szeretteim más véleményen vannak. [Szerénység elvtársak!]
2. Normális étteremrôl mások a fogalmaim. Ahol így tálalnak oda be nem tenném a lábam.

ttrisz 2009.08.05. 13:00:22

@One China: nem-nem :)

Legutoljára csak annyi élmény volt, hogy 34 fok, dögmeleg, a légkondis belső helyiségbe foglaltam, ennek ellenére a teraszra kaptunk helyet, ráadásul napernyő nélkül. Szóval enyhe fokú napszúrással abszolváltuk az ebédet, amely egyébként kitűnő volt!

evike. 2009.08.05. 13:01:32

Már többször olvastam erről az étteremről, hogy ilyen meg olyan jó, egyszer voltam ott bár nrm mostanában kb.5-6 éve, nem tudom, hogy most van-e akkor volt egy személyes csülök, én azt kértem szegény ehetetlenül nyers volt beletört a villám is.

One China 2009.08.05. 13:04:23

@ttrisz:

Kaptál ülôhelyet, ízlett is - elégedj meg ennyivel! Máshol jó a kiszolgálás, udvarias a személyzet, kaja meg mint a mekiben - sôt. Gondolj arra, ha nem lesz világvége 2 évtized, s elérjük az áhított színvonalat. Vagy nem.

One China 2009.08.05. 13:05:10

@evike.:

Nem mi gyártottuk azt a villát! Vietnami vagy indiai lehetett.

Viner Spicli 2009.08.05. 13:06:44

@One China:
1. Ha a Szeretteidnek ízlik, az a lényeg, a többi nem számít. ;)

2. Lehet, hogy a tálalás hagy némi kívánnivalót maga után, de az ízek nagyon jók. Én a magam és barátaim nevében "ugatok", mert mi még ott rosszat nem ettünk.

Ha meg a tulaj lerázós, az gáz, de ezt még nem tapasztaltam, mert sose akartam vele beszélgetni. De asszem ez akkor ki is marad!

ui.: elnézést az általánosításért, ebbe mindig beleszaladok. Mert magamat is főfikázónak tartom :D

blues2 2009.08.05. 13:35:55

Mondhatom törzsvendég vagyok, évi cca 20x biztosan
étkezem ott.Igenis kulináris jó konyhája van,-
rengeteg újat próbálnak ki, előnybe részesitik a
hazai izeket, hazai beszállitókat, rendkivül jó
a bor választékuk /alkalmanként egy jó üveg vöröset
elfogyasztok/ .Tudnak megújulni, még téli időszakokban is frissitik a kinálatot, rendezvényeket tartanak, pl. borbemutatók ,egyéb szezonális ételnapok/pl libanapok/ stb.
Nyilván itt sem minden és mindenki tökéletes,de
talán egy-egy baki elnézhető. Minket mindig barátságosan, kedvesen fogadnak,és titkon elárulom
mint törzsvendég NEM fogadja el Csapodi Balázs üzletvezető borravalót,-és még csak nem is tegeződünk !
Hajrá TÜCSÖK ! 10 pont

determ 2009.08.05. 13:45:16

Ez az étterem SZERINTEM kiváló. Évente többször megforulok itt, eddig sosem csalódtam bár nyilván 1 emberként a kiscsaládommal nem jelentek "reprezentatív mintát".

ttrisz:
Nem szokásom üzengetni, de most megteszem. Évtizedek hosszú munkájával hasonló anyagi javakat halmoztam fel én is. Nekem soha nem volt olyan problémám, hogy valahol nem akartak velem beszélgetni. Úgy vélem ez nem a márkás ruházaton múlik és azon sem, hogy hány BMW kulcsot pörgetek az ujjamon. Gondolom tudsz a sorok között olvasni, ha te is eljutottál erre a szintre. ÉS ezt vedd kérlek pozitív kritikának.

Pattaya (törölt) 2009.08.05. 13:49:19

@ttrisz:
Tíz évvel ezelőtt dolgoztam itt a Balázsnál pár hónapig. Nagyon jó főnök volt, az egyetlen ami idegesítette, ha nyitáskor észrevette, hogy valakik (mi voltunk) már elolvasták a sportújságját. Kiterítve egy asztalra, nagyon óvatosan, nem meggyűrve lapoztunk.
És mindig ő vitte ki a számlát, jattot megkaptuk. Ha több asztal fizetett egyszerre, akkor nem gazsulált az asztalnál, hanem ment a dolgára tovább. Ugye, nem voltam ott, de lehet, hogy itt is ez történt.
És a konyhára mindig nagyon kényes volt és odafigyelt.

terstyánszky 2009.08.05. 13:50:49

Nos,sem főfikázó,sem fizetett bérdicsérő nem vagyok.Viszont szívesen látogatok itthon és külföldön is igényes,jónak mondott vendéglőket.A Kistücsök a hazai mezőnyben a legjobbak egyike,ha az ár-érték arányt is ide veszem, számomra magasan a legjobb. Tudják-értik mi az ,vendégül látni,odafigyelnek az alapanyagok minőségére,frissességére,használják a ma divatos technológiákat, folyamatosan képzik magukat, mindezt elfogadható áron.Szerintem ,ma,itthon ennyi elég ahhoz, hogy jónak nevezzünk egy helyet.
Aki nem kíváncsi a nagy tányér-kis adag kajákra, választhat a hagyományos ételek közül,ezek a más kisvendéglőkben megszokott adagokban érkeznek.Ami talán furcsa lehet,hogy a bécsi ,borjúból van és nem a megszokott széthajtogatott karaj.
Nagyon tetszik,ahogy a vendéget megbecsülik, Csapody úr kifejezetten kedves,joviális úriember,meglep,hogy van ,akinek nem tetszik a stílusa.Az,hogy egy étteremben fogadnak és asztalhoz kísérnek,nem azért van,mert azt gondolják,hogy nem tudsz kifizetni egy menüt,vagy esetleg nem találod meg az asztalt, hanem egy normális vendéglői kultúra része (kellene,hogy legyen).
Kicsit marketing szagú lett,de mint már fent is jeleztem, én nagyon szeretem a helyet.

synthesizer 2009.08.05. 13:54:06

@One China: Fogadj meg egy tanácsot:

Nem mind modoros ami bassza a füledet

belekotty 2009.08.05. 13:57:00

Volt szerencsém arrajártomban ott enni. Tényleg klassz hely.

synthesizer 2009.08.05. 13:59:40

Egyébként az egyik idelátó volt Michelin inspektor (Christian Meyer) mondta:

"Több étteremnek tudnám javasolni, hogy kevesebb külsőség, több konyha és jobb szerviz. Közepes konyha mellett a külsőségekre túl sokat adó hókuszpókusz inkább komikus."

Én is csak azt tudom mondani, főzzünk jól, szolgáljunk fel kifogástalanul, és AZTÁN sírjunk a tálak külalakja miatt. Nem utálok jobban semmit, mint a flancolást tartalom nélkül.

belekotty 2009.08.05. 14:00:17

@Szibarita: Gondolom te a közeli, üresen tátongó étterem tulaja vagy. :-))
így augusztusban meg még a szőlő is savanyú. :-))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.08.05. 14:00:49

@ttrisz: biztos vagy te benne, hogy a tulaj van elszállva magától...?
Szerintem te ő vagy:
homar.blog.hu/2008/08/22/elhajtottak_a_rovidgatyasokat_a_villa_medicibol

nfo 2009.08.05. 14:07:37

Eddig minden ételük 100%-os volt nálam. Sajnos a múlt héten én is belefutottam a kacsamellbe. :-(

ttrisz 2009.08.05. 14:09:51

@Rékuc: a kistücsök nem dresszkódos hely és engem mindig beengedtek :)

ttrisz 2009.08.05. 14:14:44

@Pattaya: biztos vagyok benne, hogy Csapody Balázzsal semmi gond sincs, amit írtam szubjektív.
Ezt tapasztaltam, ezt írtam le.

Bizonyára bennem is van hiba. Az a gond, hogy azt várom el vidéken, ami Pesten már többnyire alap.

Jobban zavaró a "miben segíthetek" sutyerák az ajtóban. A diningguide-n volt egy jó cikk a 10 legnagyobb éttermi hibáról, egyik pont a "miben segíthetek" kérdés a felszolgálótól. Értelmezhetetlen.

One China 2009.08.05. 14:29:58

@synthesizer:

Valóban nem, de ezek azok:

,,az élmény minden alkalommal a nagyon jó és a tökéletes között mozgott - nem csodálom, hogy idén felkerült a Dining Guide toplistájára a hely. Az állandó pozitívumok: szezonálisan változó, kezelhető terjedelmű étlap, ami mindig tartalmaz izgalmas-újszerű és tradicionális-magyaros fogásokat is"

Találomra lehetne bármely étteremkritikából a fenti idézet. Leginkább az Exitre hajaz.

synthesizer 2009.08.05. 15:30:11

@One China: Ez egy blog, nem pedig publicisztika, és főleg nem irodalom. Blog.

Egyre idegesítőbb számomra a "modoros" szóval történő folyamatos visszaélés. Lásd modoros blog.

One China 2009.08.05. 15:45:25

@synthesizer:

Igazad van. Ezentúl a modoros helyett a finomkodó-idétlen kifejezést használom.

pink75 2009.08.19. 23:03:59

első alkalommal kibabubeba jó volt minden, el is vittük anyósapósékat, lássátok szümtükkel, milyen jó hely
aztán akkor szinte semmi nem volt jó
süti beállítások módosítása