Tahók az önkormányzaton

2006.06.30. 11:25 - írta: avasarlo

Címkék: minden más

Budapest környéki község polgármesteri hivatala, ahol már a hangulat is nyomasztó az olajfestékkel körülkent falak között. Az Átlagos Ügyintéző középkorú, 45 pluszos hölgy, aki méla és szándékosan nem leplezett undorral tekint a nyugalmát megzavaró ügyfélre. Alapvető tulajdonságai közé tartozik az érdektelenség és az inkompetencia.

Szándékosan általánosítok, de biztosan sokaknak ismerős a több ciklus óta bebetonozott önkormányzati staff teszek rád habitusa. Az e-mailben elküldött anyag helyett inkább a faxot vagy személyesen bevitt papírokat szereti („jobban kezelhető”). Kollégái a folyosón osztják a pletykát két kávészünet között.

De ellenszere azért létezik. Érdemes überhatározott hangnemben beszélni vele, a legidegtépőbb blődség hallatán is megőrizni a nyugalmad és (ami egy kicsit necces is lehet) a testület egy ismert tagjára hivatkozni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr29887576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása