Oliva Étterem

2008.02.27. 10:44 - írta: avasarlo

Címkék: élelmiszer

Soha nem jöttek be a posh Liszt Ferenc téri helyek, és a legtöbb olyan, V. kerületi kávézótól-étteremtől, ahol szart adnak drágán - legtöbbször turistáknak és az itt élő angolszász populációnak. Ebbe a világba ékelődött be az Oliva a Bazilikával szemben. Jól tette.

Jól tette, mert végre egy olyan hely is van a belvárosban, ami nem a fenti kategória, ugyanakkor miliőben és ételválasztékban elrugaszkodik a gulyásos-erőspistás ungarische éttermektől, így akár biznisz lancsre is vállalható.


A hangulat kicsit mediterrán, kicsit kontinentális, a helységben a meleg színek dominálnak, a nap legtöbb szakában kellemes a félhomály. Korrekt, nem erőszakos pincérek, sallangoktól mentes étlap, a vendégeket apró tálka olvaibogyó fogadja. És persze: jól kivitelezett, frankón tálalt ételek, ennyi. Nem sorolom fel a menüt, de a leveseket érdemes végigkóstolni, és a főfogások között is van néhány kihagyhatatlan (t)étel.


Indulhattok, a célpont Lázár u. 1., a Bajcsyn, pont a Bazilikával átellenben. Jó lesz.

Név: Olíva Étterem és Pizzéria
Cím: Budapest VI., Lázár utca 1.
Tel.: +36 1 312-0080



View Larger Map
(Zárójelben: vajon weboldaluk miért nincs?)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr23887483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása