Etyeki Vendégfogadó (Rókusfalvy)

2008.09.03. 08:16 - írta: avasarlo

Címkék: élelmiszer

Voltam egyszer-kétszer itt, de komolyabb vacsorára most először kerítettünk sort. Kezdem a pincérrel: Mel Brooks Robin Hood-paródiájának főszereplője jutott eszembe a srácról, aki széles, színpadias mozdulatokkal tette a dolgát, ugyanakkor mogorván, szavak nélkül kommunikált, megnyilvánulásai kimerültek a bólintásokban, esetleg hümmögésben. Tutin szed valamit.

A hely külsőre mindenesetre nagyon korrekt, muskátlis-földönfekvőkutyás feeling, de nem viszik túlzásba a népi motívumokat. Szeptember 2 estéjén még bőven jó volt az idő arra, hogy a teraszra üljünk, és rendelés közben sasoljuk az égre ragasztott vitorlázógépet és az elszórt ejtőernyősöket. Tudnak élni Etyeken. Rátérve a lényegre: az étlap elég szűkös, 3 féle leves és tucatnyi főétel közül lehet választani, vegetáriánusok nem nagyon rúghatnak labdába sem. Mint sofőr, őszilevet rendelek, ami helyett kajszit kapok Robintól, a többiek pedig elégedettek a törköllyel (HUF 1000) és a ház borával (Rókusfalvy Chardonnay 2007, HUF 3000 – szerintem kicsit túlárazva, még étteremben is; az ételek is kb 10-15%-kal drágábbak mint egy hasonló pesti étteremben). A betépett pincér kicsit be van lassulva: megérkezésünktől számolva kb fél óra múlva jutunk az italokhoz, a kávémat elfelejti, nem szólok. Ehhez képest elég gyorsan kihozza az ételeket, a lángossal körített parajos szűzérme teljesen ok, de nem kiemelkedő, a többiek sem panaszkodnak, sem lelkendeznek. Erre még rátolunk egy desszertet, ezek közül talán a rétes a legjobb. Ezután a junkie pincérnek még eszébe jut a kávé, és bónuszként felajánlja, jó pont jár érte.

Bár a kaján érezhető az igyekezet, hogy kissé kézműves jellege legyen, és ez pontonként talán érezhető is, és a környezet nagyon is kellemes, összességében nem emelkedik ki az átlagból az étterem. A felszolgálás kissé flegma volt, persze lehet, hogy ez csak a srác által használt tudatmódosítónak, vagy pillanatnyi mélypontjának tudható be.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr18887469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása