Nordsee a Westendben

2008.10.01. 07:49 - írta: avasarlo

Címkék: élelmiszer

Ausztriai kirándulásokon találkoztam egyszer-készer a halra specializálódott Nordsee gyorsétteremmel. Nem voltam nagy fan, de mivel valamiért mostanában bejönnek a halas cuccok, röviddel az első itthoni üzlet nyitása után be is ugrottunk megnézni, mit adnak.

Már odafelé menet belénk ötlött, hogy kár volt a Westendben megnyitni a boltot. A lenti részbe bezsúfolt szedett-vedett gyorséttermek és a közös asztalokon tobzodó vegyes közönség alapban nem túl vonzó opció - jobb lett volna, ha a Subway mintájára valahogy elszeparálják (l. Campona) a Nordseet, esetleg "utcai" üzletet nyitnak (l. szintén Subway a Károly körúton). Mindegy, ezen túltesszük magunkat, és odaérve megnézzük, mi van a vitrinben. A választék gerincét jópárféle szendvics és néhány sülthal képezi, később vesszük észre, hogy pl levest is adnak. Én a csőben sült tőkehalfilét választom, amire gombát és sajtott sütött az ügyes séf. A hal nem rossz, a rátétekkel sem spóroltak, semleges érzelmeket kelt bennem a köretként kért krumplisaláta, és kifejezetten jó a paradicsomos-hagymás öntet. Mindezért - ital nélkül - 1980 forintot kértek el, ami gyorséttermi viszonylatban nem túl versenyképes, ha viszont azt nézzük, hogy egy szelet igazi (?) halat kaptam érte, még vállalható.


Bár elvárásom nem sok volt, miután lelépünk, nem érzem azt, hogy itt sokszor fogok előfordulni: közepes éttermekben is hasonló áron jobb minőségű halételekhez lehet jutni, és máshol a tré Westend-pince hangulatát sem kell élvezni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr36887468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása