Andrássy Kúria, Tarcal

2008.12.15. 18:27 - írta: avasarlo

Címkék: array

Idén nyílt egy bor és wellness szálloda Tokaj mellett - nyilvánvalóan muszáj volt szinte azonnal kipróbálni. A Tokajtól pár kilométerre található Tarcalról érdemes tudni, hogy így már két darab négycsillagos szálloda található itt, ami a falu méreteit nézve minden bizonnyl egyedülálló Magyarországon. Beérve a faluba elhaladunk a templom mellett, és rögtön meglátjuk az épületet: viszonylag kisméretű, a modern és a hagyományos stílus szerintem ízléses kevgerékét láthatjuk, hálistennek a karácsonyi díszítéssel sem szálltak el.

Belül hasonló a szitu, az otthonos az első jelző, ami eszembe jut. Nagyon látványos a télikert, ami közvetlenül a szobák folyosójáról nyíli, akárcsak a wellness-szekció. A szoba kiváló: széles ágy, visszafogott elegancia. minibár borral és egyebekkel és nagyképernyős tv. A süppedős ágy tényleg nagyon ott van, nehéz lesz innen hazamenni... Azért rövid tartózkodás után egyenes út vezet a fürdőbe, ami a mozaikos-oszlopos--félhomályos kiképzéssel remek keretet ad a relaxációnak. Feelingesek a kis alagútba rejtett jakuzzik, finom a szauna és a többi, kötelezőnek számító fícsör is. Ami nem mindegy, és sok helyen nem jön össze, az az összhatás; itt ez teljesen korrekt, bár ebben nagy segítség, hogy hétközben lévén, nincs zsúfolásig telve a fürdő (reggel nyolckor tök egyedül kóválygok a teremben). Persze semmi sem tökéletes: a medence fölötti kivetítőt elfelejthetnék, nem való ide, főleg úgy, hogy a Honvéd-Fradi megy rajta, valamint itt sincs megoldva a fürdőrész és a szaunatér elválasztása (értsd: utóbbiban no children és no fürdőruha).

Az étterem a pincében kicsit nekem nyolcvanas évek, de a reggeliben a nyilván sehol sem fellelhető bundáskenyéren kívül tényleg minden megtalálható, amit el tudok képzelni. Vacsorára még bepróbálok itt egy cézárt, de durván nyers benne a csirke. Más nem is kell inkább innen.

Összességében csak ajánlani tudom az Andrássyt mindenkinek, aki egy kis lazázásra vágyik egy kompakt kis helyen, és nem feltétlenül van szüksége városi pörgésre a környéken. És persze nem felejtendő el, hogy Tokajban vagyunk, így két szauna között alapvetés benézni a környéken egy-egy pincébe kóstolni, vagy nézelődni.

 Andrássy Kúria Hotel **** Wine & Spa
Tarcal, Fő u. 94.
http://andrassy.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr46887463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása