Ferenc-pince, Tihany

2009.05.04. 11:53 - írta: avasarlo

Jópár éve a Tihany-Balatonfüred három(?)szög a kedvenc részem a Balatonon: talán a korral jár, de már jobban bejön, mint a suttyó diszkók Siófokon, vagy a déli part térdig érő vízű, langyos strandjai. A táj is sokkal bejövősebb, az egész tihanyi rész feelingje - leszámítva a dombtetőkön figyelő gusztustalanul rongyrázó villákat - itthon az egyik legjobb.

Május első hétvégéjén egy Füred-környéki séta után áttekertünk Tihanyba, ahol délután kettő lévén az első célpont a Ferenc-pince volt. Az objektum elhelyezkedése hibátlan: a teraszról full rálátás a tóra, mégpedig elég magasról, így az apró vitorlásokkal bepöttyözött víz betölti a látómező jelentős részét, kellemesen leszedálva az arra fogékonyakat, így pl engem. Zárójelben: ezután mentünk át a Rege kávézóba, ahol ugyanez még durvább, de akkor még ezt nem tudtam.

A csárdaérzés teljesen okés, nincs túlspilázva, a falak nem roskadoznak a miskancsóktól és a pincérek sincsenek bakonyi betyárnak beöltöztetve, Az étlap célratörő, nincs sok sallang, viszonylag kevés, de annél szókimondóbb ételből lehet választani, főleg a hal-gulyás-pöri vonal mentén. Pont ez kell most. Én a fogasfilét választom, ami omlós, ugyanakkor a külseje finomon át van pirulva, és az egészre rápakolt tejszínes gombaraguval kiválóan csúszik. Nekem itt vége is az étkezésnek, levest most nem akartam, és a többiek által istenített túrógombóc sem menne. Ja igen: előételnek azért legurult egy libazsíros kenyér (sok hagyma, sok paprika), és folyamatosaan fogyasztottuk a magunk által összemixelt fröccsöt.


Mindenképpen érdemes elnézni ide, és bár nekem most a tó látványa és feelingje jött be a legjobban, az összesített tapasztalatunk alapján (a marhapörkölt korrekten nézett ki) az étel is átlag feletti. Az ár: ha azt számoljuk, hogy az elhelyezkedésből adódóan a jüó magyar bizniszmen simán rátehet 20%-ot a normál árakra, a fogasért elkért 2600 nem vészes, mintahogy a 700 forint sem. Még annyi esetleg, hogy a weboldaluk borzalmas.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1001101915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása