Shiraz - perzsa étterem a Rádayban

2009.05.09. 05:29 - írta: avasarlo

Címkék: étterem

(írta: tomi)

Már régóta  vonzott ez a különleges hely a Rádayban, így egy áprilisi hétvégén kipróbáltuk Budapest talán egyetlen Perzsa éttermét.  Már az utcáról bekukkantva egy másik világ tárul a szemünk elé, belépve pedig mintha az Ezeregyéjszaka meséibe csöppennénk. Mindenhol keleti pompa és egyedi design, kellemes illatok, meleg színek, perzsaszőnyegek a padlón és a falakon, a vízipipák sokasága nagyon kellemes hangulatot áraszt a látogatóban. A hely kimondottan nagy, akár nagyobb társaságok részére is.

Az emeleten foglaltunk helyet – a lenti szint a nemdohányzó – hiszen ha már perzsa étterem, akkor a finom étel és ital mellé vízipipa is dukál.

Csirke és bárány kebabot kértünk, illetve kiegészítésül egy kisebb tenger gyümölcsei mixet, vegyes finomságokkal (rák, polip, tintahal, garnéla). Az adagok igen nagyok - bár meg is kérik az árát érte -, és nagyon ízletesek. Korrekt választás volt mindkét perzsa tál, amelyek mellé gyömbér teát ittunk.  Befejezésül és már közben egy almás és mandarinos vízipipát szívtunk el.  A finom tea, majd az ételek után a vízipipa igazi felüdülés volt. Érdekes ízek és illatok lengtek körbe minket. A többórás pihentető kikapcsolódás után még 1-1 baklava belefért a keretbe.


Vicces ugyan, de az egyetlen negatívum nekünk a hastáncos lányok gyakori fellépései voltak. Nagyon ügyesek, kedvesek és nem sok ruha van rajtuk. De a kis félhomályba, csendbe, esti békébe olyan hangos zenével törnek be 20 percenként, hogy több ember majdnem félrenyelte a kebabját. 

Viszont lehetséges, hogy ez a gyakori és igen figyelemfelkeltő tánc a velünk szemben lévő ordenáré angol legénybúcsú (?) csapat miatt volt, akik örömmel gyömöszölték a lányok szoknyájába a magyar valutát, a sokadik tánc után is…

Mi jól éreztük magunkat, ajánlom mindenkinek.
http://www.shirazetterem.hu/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr581108549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drumlin · http://szinhaz.blog.hu 2009.05.08. 12:32:38

nekem annyira nem jött be a hely, bár lehet hogy csak épp nem voltam ráhangolódva. a hastáncos csajok meg leginkább egy VIII. kerületi table dance bár alkalmazottaira hajaztak...

baliquez 2009.06.03. 16:04:11

Légy nyugodt, a brit fiatalok nem csak külföldre szabadulva viselkednek ordenáré stílusban, otthon is ugyanezt csinálják - ezzel jelzik hogy hagyományos a szexuális identitásuk. Amúgy a sáfrányos tea nagyon finom a Shirazban, ajánlom.
süti beállítások módosítása