Hotel Palatinus, Pécs

2009.06.17. 10:14 - írta: avasarlo

Az elmúlt években mindig vágyakozva sétáltam el a Palatinus előtt pécsi tartózkodásaim idején (micsoda homlokzat, micsoda környezet, ez odabent maga lehet a tökély!), hogy aztán mindenféle obskurus szállásaimon álomra hajtsam a fejem.


Az idei pécsi weekendre aztán sikerült 3 éjre ide szállást foglalnunk, baráti kedvezménnyel, halleluja. A korábban megcsodált kapunk izgatottan léptem be, hogy aztán a kicsit oldschool, de amúgy impresszív hallban izgalmam még magasabbra szárnyaljon. Becsekkolás ok volt, és innen vége is a sikersztorinak. A szálloda összességében egy közepesen szar panziónak felel meg. Miért is?

- a szobánk nagyjából egy ámis lakóhelyiség puritánságára hajazott, a légkondit egy ventillátor helyettesítette
- a fürdőszoba a Gazdálkodj okosan! társasjáték illusztrációjára emlékeztetett, és nagyjából ennek megfelelő lehetett az utolsó felújítás időpontja is
- wellness: kiábrándító, hogy a szaunához a műkörmös hölgy munkahelyén keresztül vezet az út, de így legalább egy szál törölközőbe csavarva leshettük meg, ahogy a csaj éppen aranyszínű smiley-t rajzol a kuncsaft körmére. A gőzkabint csak külön kérésre és óradíj ellenében kapcsolják be.
- az étterem pincérei közepesen érdektelenek és modortalanok (tisztelet a kivételnek - hozzá kell tenni, hogy a recepción végig korrekt arcok voltak)
- a szobában a fizetős wifit folyamatosan ledobja valami külső, titkosított hálózat, alig használható

Hirtelen ennyi jut eszembe. Ami az egészben legbosszantóbb, hogy a menő sétálóutcán, a főtértől egy percre működik ez a három csillagos szálloda, amire a tulaj Danubius szarik egyetlen forintot is költeni, fejlesztés zéró - minek, ha így is megy? Ha hozzátolnának még egy csillagot - persze a megfelelő beruházással -, egy atomjó és reprezentatív szálloda virítana Pécs legjobb helyén. Most az egyetlen, ami négycsillag, az az ár.

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr71190435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.06.17. 11:17:00

Szegény Hotel, itt is megcsappan a kereslet majd :)
hiába szép, ha a kiszolgálás nulla.

Don Bolesz 2009.06.17. 12:38:19

nesze neked európa kultúrális fővárosa! csillogó külső tartalom meg semmi!

Micro_fine 2009.06.17. 13:07:29

Pécsen járva /Gagarint is lefényképezetem/, nekem is hasonlóan kellemes emlékem van, de az természetesen állami szállodával kapcsolatos. Az idő néha megáll, csak a gyerekek öregszenek.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.17. 13:14:49

Hja, aki a Palatinus éttermébe jár, amikor pedig 100 méteres körzetben több lényegesen jobb is van (kb. az összes többi, de elsősorban Corso/esetleg Bellagio), az meg is érdemli. :)

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.06.17. 13:30:09

@elGabor: nyilván, pl a fregatt nekem speciel nagyon bejött, bellagio annyira nem.

viszont ha a reggeli benne van a szálloda árában, nem hagyom ott.

TBone 2009.06.17. 13:46:09

Akkor meg nem jartatok Kaposvaron a Kapos Hotelben. Az meg kivurol is szocreal, nem csak belurol.

lamed 2009.06.17. 13:54:48

Érdemes az ilyen tapasztalatokat megosztani erre specializálódott külföldi oldalakon is (pl. www.tripadvisor.com/ ). Én itt szoktam megnézni minden szállást mielőtt foglalok, főként a negatív hozzászólásokat. Persze mindig lehet egy-egy rossz vélemény valami miatt, de ha többen is hasonlókat írnak, akkor érdemes inkább máshol foglalni.

KZsuzsa · http://deepindata.com 2009.06.17. 14:11:36

szóval az van, hogy a külső, meg a hall szép csili-vili, a szobák meg nem?
Gondolom azért n(s)em költenek rá, mert ahogy írtad megy, csak nem elég jól.
Persze jó lenne, hogy a jövő évben jó benyomást keltsen ez az egész, mert a kultúrális fővárosozás miatt biztos sok külföldi fog arrafelé mászkálni.

tlantos 2009.06.17. 15:04:36

talan egy par foto jo lett volna, mert igy a semmirol beszelgetunk.

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.06.17. 15:15:23

@tlantos: sajna nincsenek. mondjuk azt próbáld elképzelni fotó nélkül, hogy az 1000 huf/30 perc wifi 3 percenként ledob. vagy a pincért, aki éppen a "nezavarj-éppen-szívességet-teszek" arcával közelít.

Goyo 2009.06.17. 15:41:28

"- a szobában a fizetős wifit folyamatosan ledobja valami külső, titkosított hálózat, alig használható"

Ezt baromira nem értem. A hiba nem a te készülékedben volt?

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.06.17. 15:56:12

@Goyo: nem. szvsz gyenge volt a helyi (fizetős) háló és mindig egy másik, kinti lenyomta, ilyenkor mindig újra rá kellett nyomni az eredetire. elvileg nem én szerencsétlenkedtem.

órarugógerincű (törölt) 2009.06.17. 16:18:28

Pécsen a Palatinus csak a régi hírnevéből, és a külcsínyéből él. Meg abból, hogy a Király utca elején van. Ettől menő. (Mondjuk csak azoknak, akik nem ismerik a várost.) Egyébként csak egy három csillagos hotel, amivel a városban Dunát lehet rekeszteni. Egyetlen négy csillagos szálloda van Pécsen, a Hotel Boutique Sophianae, ami külsőre egy szépen felújított, ámde "semmi extra" épület, a hatos főút mellett (gratula az ötletgazdának), aranyárban. Ha legközelebb Pécsre tévedsz, kedves "avasarlo", a belvárosban (és azon kívül is) több sokkal igényesebb, és olcsóbb szállodát is találhatsz. Három csillaggal. (Nem reklám, tapasztalat. Bővebb info igény szerint e-mail-ben. :-)) Üdv: BB

órarugógerincű (törölt) 2009.06.17. 16:30:27

@avasarlo: valóban. Ha szereted a hosszú szerpentineket és a magaslati levegőt. :-) A témához még: Pécsen a hotelhelyzet finoman fogalmazva is elég reménytelen. EKF-re készülődve (?) érdemes lenne belegondolni abba, hogy vajon hova teszik azt a temérdek (?) turistát, ha tavaly előtt egy José Carreras koncert elég volt ahhoz, hogy augusztus végén egészen egyszerűen ne lehessen szállást találni a városban.

Mokele-Mbembe 2009.06.17. 16:39:43

Olvasom az Index címlapon: "Csillogó külső után pofáraesés
A főtér mellett működő háromcsillagos szállodára a tulaj szarik egyetlen forintot is költeni." - és már fogadni is mertem volna rá, hogy ez a pécsi Palatinus.
Egy botrány az a hely...pedig alig húsz éve újították fel :-)))


Én mondjuk már száz éve nem járok szállodába, csakis kisebb panziókra szavazok. Fele annyi pénzért nagyságrendekkel emberibb színvonalat kapsz akárhol az országban.

Mária 2009.06.17. 16:54:30

@Mokele-Mbembe:

Én először azt hittem, hogy a Salgótarján főterén álló és évek óta üresen kongó és látványosan porladó objektumról lesz szó, de aztán rájöttem, hogy az nem lehet, hiszen annak a külseje sem csillog :)))

DeeJay(HUN) 2009.06.17. 17:02:01

Távol álljon tőlem, hogy Pécset védjem, de a Palatinussal nekem teljesen mások a tapasztalataim. Azt tudomásul kell venni, hogy a környezet valamilyen szinten korlátozó tényező, egy ilyen épületnek nem esel neki vésővel csak azért, hogy a a szaunába külön bejáró legyen. A történelmi légkört meg kell fizetni, aki erre sajnálja a pénzt, azt én is sajnálom, mert szerintem nem eget verô az a pár ezer plusz ezért a környezetért. A szobát meg valószínűleg kifogtad, nem véletlenül fizettél olyan keveset.

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.06.17. 17:10:41

annyira keveset nem fizettem, ill. full hivatalos kedvezményt vettem igénybe, amiért cserébe nem hiszem, hogy a tré szoba jár.

a lényeg különben az, hogy mostanában itthon rengeteg helyen újítanak fel/építenek szállodákat, tényleg fasza és ötletes projektek vannak. a palatinus ezekre pedig egy kiváló ellenpélda, és egy ilyen pro helyen levő szállodánál ezt nagyon gagyinak tartom.

XXYY 2009.06.18. 22:22:32

Sziasztok!Csak egy-két kérdésem lenne a témához: Jelezted a szállodában is az elégedetlenséged? (Mert egy álnév mögé bújva akár a konkurrencia is keltheti rosszhírét.)
És mit is takar pontosan az, hogy "baráti ár"?

XXYY 2009.06.18. 22:50:27

hoppá, rosszul idéztem, elnézést! "baráti kedvezmény"-t írtál, és még a "konkurencia" szót is elgépeltem. :)

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.06.18. 23:14:58

nem tudhatok, tényleg lehetek a hunguest embere, aki arctalanul fikáz :)

nem jeleztem ezeket a gondolatokat, tudod, az embernek nincs kedve szólni a pincérnek reggeli közben, hogy ugyan, mosolyogjon már.

kicsekkoláskor a recepción egyébként nem hangzott el a "reméljük, kellemesen telt az idejük" mondat, és a szokásos értékelőlapot se láttuk sehol.

munkaadói kedvezménnyel mentünk (valahol ilyen juttatás is van)

Walter Melone (törölt) 2009.06.19. 13:26:25

Kedves blogger!

Ha Pécsen járok, mindig a Palatinusban szállok meg. Nagyon jó ár érték arányú szállónak tartom.
Ha superior szobát veszel, abban van klíma, valamint két éve voltak felújítva.
WiFi: Általában bejön a pécsi hotspot, tehát nem kell érte fizetni, ingyen van.
Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a belváros szívében őrzött mélygarázst kapsz 3000Ft/24h áron, ami sztem nem rossz.
A kaja mondjuk négyes alá egy ötös skálán.
A személyzet viszont rendkívül profi! Nem tudom, neked mi bajod volt velük, de én mindig maximális tiszteletet, és gyors, professzionális kiszolgálást kaptam tőlük.

A wellness részt nem szoktam használni, hiszen ez nem egy wellness szálló, így nem is várnék tőle ilyen irányú szolgáltatást. Pláne 3* mellett.
Ha annyira hiányzik a szauna+víz, át kell menni Sikondára. 20 perc kocsival...

avasarlo · http://avasarlo.blog.hu 2009.06.19. 15:05:16

@Walter Melone: jaja, parkolás korrekt.

egyébként - lehet h nem derült ki - a bajom főleg az, hogy mo. egyik legjobb adottságú városának a nagyon király sétálóutcáján van ez a szálloda. Ami, bár te elégedett vagy vele, a puccos külső ellenére sem színvonalban, sem árban nem tud és nem akar versenyezni rengeteg másik hotellel (amiknek nincsenek ilyen adottságai - elhelyezkedés, épület stb), és süt belőle a 80-as évek és a fejlesztés hiánya.

1-2 éve voltam a pont mellette levő aranyhajóban, ami szintén 3 csillag, és teljesen okés, nem akar másnak látszani, mint ami.

Walter Melone (törölt) 2009.06.19. 15:24:14

@avasarlo:

Akkor lehet, nem fogalmaztam érthetően.

Egy nemrég felújított klímás, 5db ablakkal rendelkező többhelységes szobában sikerült legutóbb is megszállnunk. 2 éjszakáért félpanzióval, parkolóval ketten fizettünk talán 40k Ft-ot. A pontos számlára nem emlékszem, de ez sztem elég jó ár.

Persze, ha te olcsó szobát vettél, akkor lehet, hogy nem azt kaptad amit vártál. Ugyanakkor (pláne ha kedvezményed is van) már a foglaláskor érdeklődhettél volna a szobákról, és akkor elkerülted volna ezt a kellemetlen élményt.

Mondom, jó szálloda az. Legközelebb talán több szerencséd lesz.

Edmond Dantés 2009.06.19. 17:49:39

@Walter Melone:
Alig van superior szoba.
Kb. egy éve kongresszuson voltam ott három napot, soha többet. A kollégáimnak csak standard jutott, foci Eb + kánikula. A vizesblokk a superiorban is katasztrófa.
Megéri a Kikeletbe felautózni.
süti beállítások módosítása