Hallgatóit vegzálja a Radio Cafe

2011.05.26. 11:12 - írta: avasarlo

Címkék: radiocafe

Úgy tűnik, a rádió új tulajdonosa nem kicsit más szellemiségben kommunikál a felhasználókkal. Pár nappal a bejelentés után a meglevő fan base számára bicskanyitogató hangvételű, borzasztó stílusban írt, és helyesírási hibákkal posztok jelentek meg a Cafe Facebook-oldalán.

Az új éra első facebookos posztjában konkréten egy citadellás programot hirdetnek, utána pedig kvázi számon kérik a usereket a lájkok mennyisége miatt. A kommentelők pedig zsigerből nyilván nem a legszerencsésebben reagálnak - bár erre nem is lehet másképpen.

Annyi biztosnak tűnik, hogy a korábbi formájában a Cafe megszűnt létezni, s a Facebookon forrongó hallgatók nem, vagy nem úgy kapják vissza a rádiójukat, ahogy szeretnék.

Szólj hozzá!

Viszoczki.hu

2011.05.17. 10:22 - írta: avasarlo

"Viszoczki.hu - a marketing tanácsadó"

Érdemes felkeresni a site-ot, ha az önjelölt "marketing tanácsadó" elrettentő állatorvosi lovát akarjuk látni. Semmitmondó, körülbelül bullshitgenerátorral összedobott szövegek - semmit nem tudsz meg a szolgáltatásról; mindenesetre a honlapkészítési munkákra kiváló negatív referencia az oldal.

A cég csatolt része a maria.blog.hu, ami szintén egy elborzasztó stílustanulmány, illetve  mélykotrás a blog.hu hulladékában.
 
 

Szólj hozzá!

Fényes vagy matt képernyő?

2011.04.25. 15:37 - írta: avasarlo

Címkék: notebook

Ma már leginkább csak olyan notebookot kapni, aminek "fényes" (glossy, brighview, vibrantview, stb) kijelzője van. Szerintem borzasztó: nem kell full napfényes szobában vagy kint a szabadban lenni ahhoz, hogy ne folyamatosan saját magam kelljen bámulnom a tükröződő felületben. Elhiszem, hogy a csillogástől szexibb lesz az egész, van aki szerint "élethűbbek" lesznek a színek (na persze, még az életnél is élethűbb), de számomra akkor is érthetetlen a fényes ilyen szintű térhódítása. A 200 ezer alatti szegmensben alig akad olyan gép, aminek matt lenne a képernyője. Valaki megoszthatná, hogy miért jó ez így. Ugyanitt ajánlhattok _matt_, 13-14" kijelzőjű notebookot max. 200k-ig.


 

Szólj hozzá!

Cserpes!

2011.04.05. 17:17 - írta: avasarlo

Címkék: cserpes

Egy másik bolygón élhetsz, ha az elmúlt egy évben nem találkoztál a Cserpes márkanevű tejtermékekkel, joghurtokkal a pesti vagy dunántúli üzletekben. Adalékanyagmentes, egészséges, de NEM BIO termékeket ígér a Kapuváron dolgozó Cserpes István, aki több mint 20 éve űzi a tejes szakmát. Van a fazonban valami ökoszocialista: korábban többször nyilatkozta, hogy a kis- és középtermelő halála az, ha bemegy a hiper üzletláncokba. Éppen ezért kisebb üzletekben és piacokon találni meg az áruit, bár úgy tűnik, kezdi kinőni magát, mert mostanában a legutolsó sarki boltban is felbukkannak a joghurtok.

Ha esetleg nem ugrott be, miről van szó:


Nem reklám, de ahogy elnéztem, annyival nem drágábbak pl. a tejei a gyári áruknál, hogy - amennyiben tényleg tiszta cuccot készít - ne legyen érdemes megvenni. Szintén nem reklám, tényleg így van: én, aki mióta az eszemet tudom, imádom Túró Rudi klasszik pöttyös kiadását, mostanában átálltam a cserpesre, mert kevésbé édes és kevésbé érzem plasztiknak. Nem annyira homogén a töltelék, mint pl. a Pöttyösben, de nem is érződik annyira gyárinak. Aztán lehet, hogy csak az ökomarketingnek dőltem be.

Szólj hozzá!

Két brutálisan jó T-Mobile-reklám

2011.04.02. 21:09 - írta: avasarlo

Címkék: reklám t mobile

Nem újak, de hozzám csak most jutottak el. Nyilván nem itthoni az anyag: a brit T-Mobile gigantikus flashmobokat szervezett két londoni helyszínre.

2009 telén a Liverpool Street állomáson 400 táncos okozott némi meglepetést az arra járóknak (már ha a résztvevőkön kívül volt még egyáltalán valaki az épületben - lásd utolsó pár pillanat):
A filmről itt olvashatsz részleteket, itt pedig a werkfilmjét nézheted meg.

Tavaly októberben pedig a Heathrow reptéren csináltak egy hasonló projektet - véleményem szerint ez alapvetően jobb ötletre épül és összességében is ütősebb:
Itt egy rövid videó arról, hogy hogyan készült.

Jó ötlet, kreativitás és profi megvalósítás (meg persze egy rakás pénz) - imidzsfilm, amiben fel sem bukkan a márka, mégis visszhangja van és beszélnek róla.

2 komment

Plural étterem, Infopark

2009.09.02. 11:57 - írta: avasarlo

Címkék: étterem plural

Csillivilli irodai környezet mellé menő étterem jár, így kapta az Infoparkban dolgozó irodai hadsereg, így az origo szerkesztősége is a Plurált - bár tudomásom szerint finoman szólva sem kedvelik a helyet a környéken dolgozók. Mivel azonban nincs más opció, lévén közel s távol ez az egyetlen, ebédidőben gyalogosan rövid idő alatt elérhető kajálda, ez jut.

1 komment

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

2009.08.24. 07:40 - írta: avasarlo

Valamit jól csinálnak Pannonhalmán. Az itthoni hasonló célpontokkal összevetve özönlenek a turisták az apátságba, sorba állnak a lengyelek, magyarok, németek. A hely amúgy is remek adottságokkal bír (panoráma a pusztára, illetve a sokorói dombokra, kellemes park, tényleg szép épületegyüttes), de szerzetesék elég jól ráfejlesztettek erre az alapra. Persze lehet osztani az egyházat és sokszor kell is, de nem most: jelen esetben, amikor turistákat vonzó látványosság kivitelezéséről és működtetéséről van szó, tényleg példamutató az apátság munkája.

5 komment

Levszki-Debrecen: DigiTV fail

2009.08.19. 22:44 - írta: avasarlo

Kiváló opció a meccsek online közvetítése a halandó juzereknek, akik valamilyen okból kifolyólag nem rendelkeznek előfizetéssel. Éppen ezért volt szimpatikus húzás az amúgy visszataszítóan agresszívan nyomuló DigiTV-től a Debrecen sorsdöntő estéjének netes streamje - mivel csak a Digisporton vagy megfelelő szintű tévéelőfizetéssel bíró kocsmában tudnád nézni, itt a soha vissza nem térő alkalom.

5 komment

Mandula étterem, Villány

2009.08.17. 15:30 - írta: avasarlo

Címkék: villány étterem

A villányi Mandula Gere Attila és családja Crocus hoteljének az étterme, de nyitva áll az utcáról betérők számára is. A Crocusban megszállva muszáj volt kipróbálni annak ellenére, hogy áraik egy fokkal húzósabbak annál, amit normális esetben szívesen kiadok egy éttermi vacsoráért. A hely kialakítása elég igényes, kifejezetten otthonossá teszi, hogy az egyik falat fával borították és kandalló is van - télen hangulatos lehet mellette leülni. Most viszont a hotel belső kertjére nyíló télikertben eszünk, ami nyáresti vacsorához nagyon kellemes helyszín.

3 komment

Maul kisvendéglő, Villány

2009.08.12. 07:44 - írta: avasarlo

Címkék: villány étterem


Nem rajongok kifejezetten Villányért, ha magáról a városról (?) beszélünk: igazából a pincesor se egy nagy durranás, és ezen, plusz pár bortermelő bázisán kívül nem sok érdekességet tud felvonultatni a település. Ha az éttermeket nézzük, a Baross utcán van pár egység, ezek némelyikében voltam, meg a Mandulában, de nem hatottak meg. Most hétvégén is a főutcán estünk be Maul Zsolt pincéjébe és éttermébe, teljesen véletlen volt a választás, de nagyon jól tettük.

24 komment

Kistücsök étterem, Balatonszemes

2009.08.05. 10:06 - írta: avasarlo

Címkék: étterem kistücsök

(mivel a korábbi posztunkat elnyelte a sötétség, kénytelenek voltunk újra tesztelni. Még több étterem itt)

Nem állíthatom (még), hogy törzsvendég vagyok a szemesi Kistücsök étteremben, de az elmúlt nem egészen egy év alatt négyszer ettem itt, és az élmény minden alkalommal a nagyon jó és a tökéletes között mozgott - nem csodálom, hogy idén felkerült a Dining Guide toplistájára a hely. Az állandó pozitívumok: szezonálisan változó, kezelhető terjedelmű étlap, ami mindig tartalmaz izgalmas-újszerű és tradicionális-magyaros fogásokat is, gyors, udvarias és nagyon figyelmes kiszolgálás, borlap helyett készséges sommelier, a minőséghez képest visszafogott ár, és végül, de a magamfajta fővárosiak számára nem utolsósorban: közelség Budapesthez. Ha nem a legnagyobb balatoni hajrában indul el az ember, autóval másfél óra alatt pont le lehet érni.

49 komment

Pesterzsébeti uszoda

2009.08.04. 08:41 - írta: avasarlo


Szolidan húzódik meg a Gubacsi-lakótelep a kisebbik Dunaág partján - a néhány utcából álló, nagyrészt izolált (egyetlen út vezet be és ki) részt a kőkemény szocreál és a boldog békeidők hangulatának különös keveréke lengi be. a lakótelep mögé azonban már befutott a jövő: a Mediterrán lakópark kívülről elég pofás, korrektül néznek ki a spalettás házak. Ennek ellenére valahogy világvége érzete van a helynek, miért is ne lenne, hiszen a házak mögött már senkiföldje kezdődik, és a Helsinki út mellett levő indusztriál épületek sziluettjei sem fokozzák a komfortot.

28 komment

Milyen matracot vegyek?

2009.08.03. 09:24 - írta: avasarlo

Címkék: matrac

Emlékszem jó pár éve, még hardvergeek koromban volt jellemző, hogy egy-egy alkatrész megvásárlása előtt hetekig néztem a netet, hasonlítottam össze különböző termékek olyan jellemzőit, amik egy részének mibenlétéről csak sejtésem volt, másik részéről pedig fogalmam sem volt, hogy mennyit számít. Végül persze Asust vettem legtöbbször...

Hasonló érzésem volt most, amikor matracot kezdtem keresni: millióféle választási lehetőség, és a neten rengeteg információ végtelen, ami alapján meg kéne hozni a helyes döntést. Hatalmas a felelősség, bizony ez körültekintést igénylő feladat.

42 komment

Siesta Café, Dunabogdány

2009.07.21. 09:45 - írta: avasarlo

Címkék: étterem


Netes olvasmányok után ismerősök is lelkesen ajánlották a dunabogdányi helyet, ahol a tulajdonos saját nevelésű szivárványos pisztrángját (és csak azt!) szolgálják fel a vendégnek, úgyhogy muszáj volt személyesen ellenőrizni a dolgot. Ha a 11-es úton közelítjük meg Budapest felől, nehéz eltéveszteni: le se kell térni, csak felfigyelni a "Pisztráng, 300 méter" táblára, aztán 300 méterrel később leparkolni az út menti Siesta Café előtt.

10 komment

Vituki-uszoda

2009.07.17. 08:35 - írta: avasarlo

Címkék: uszoda

Szokásommal ellentétben mostanában párszor úszásra adtam a fejem, mégpedig a fenti műintézményben. Az objektum pár percre a Lágymányosi-hídtól, az Obi mögött található - ám amilyen közel, olyan suttyó helyen: ha gyalog mész, akkor egy kemény trógertelep mellett kell elhaladnod, ami nem túl biztató, mint ahogy az sem pozitív, hogy egy jó darabon nincs járda, így a melletted elhúzó betonkeverőknek nagyon oda kell figyelniük... Ám ha ezen a részen átvergődsz, más világ nyílik meg. Kellemes parkszerűségben bújik meg az uszoda, fákkal korrektül körberakva; az egész helyet valami furcsa kettősség lengi be: a békeidőkbeli strandhangulat keveredik az indusztriális csepeli majdnem csepel szigeti környezettel, amit megfejel a néhány méterre elhúzó HÉV.

28 komment