Egy kis Itália az Arany János utcában

2008.07.22. 10:35 - írta: avasarlo

Címkék: élelmiszer

Éhesek vagyunk, enni akarunk! Keressünk egy éttermet! Az Arany János utca felé indulunk, ahol a Pomo D’oro étterem felé vezet utunk. Az étterem előtt kis padok, és néhány ember álldogál, akik láthatóan jóllakva, ráérősen szívják cigarettájukat. Megállunk, érdeklődve nézzük mi vár ránk odabent, mire egy magas, jólöltözött úriember megszólít minket: „Good Italian!” – és miért is ne lenne az, hiszen a tulajdonos olasz – Gianni Annoni, akit műsorvezetőként ismerhettünk meg.


Nem is kell több, irány a bejárat!

A pincérek már az ajtóban várják az érkezőket, asztalfoglalásunk nincs, mert hirtelen ötlettől vezérelve választottuk a Pomo D’oro-t. Helyet keresnek nekünk, ami nem egyszerű, mert az ajtó mellett elhelyezett kis foglalási táblázaton láthatóan alig marad hely üresen az étteremben. Azért akad egy asztal, ahol 2 órát eltölthetünk, mert fél 7-re már újabb vendégek érkeznek majd.

A hely pazar, a feeling igazán olaszos, még a pincérünk arca is a régi olasz filmekben szereplő bácsikákra emlékeztet – azt a tényt leszámítva, hogy perfektül beszél magyarul! Tésztát választunk, ami jó döntésnek bizonyul, hiszen ínycsiklandóan mutat, és az íze jó, bár azt hozzá kell tennem, hogy nekem a paradicsom nagyon hiányzott a lasagne-ből (házi húsos lasagne kemencében sütve – 2 180 Ft). A naptészta borjúhússal töltve parmezános vajjal, bresaola csíkokkal, a napi ajánlat, melyet kedvelt pincérünk olaszos hévvel igyekezett bemutatni rendelésünk előtt, és mi ki is próbáltuk (2 580 Ft) – megérte! A főétel után már csak a kedvencem maradt hátra, melyet meglepően hosszú listából tudtam választani, a desszert: Trattoria sajttorta málna öntettel (890 Ft), ehhez csak annyit fűznék hozzá: hhmmmmm – és ez mindent elmond azt hiszem!

Italnak ásványvizet és 2 dl olasz vörösbort választottunk. A bor kitűnő volt! Száraz, de ugyanakkor gyümölcsös.



Mindent összevetve kellemesen töltöttünk egy-két órát „Itáliában”, és nem is volt olyan drága, a főételekért, a desszertért, 2 üveg ásványvízért és 2 dl borért borravalóval együtt 9 500 forintot fizettünk.

Érdemes kipróbálni!

www.pomodorobudapest.com/hu/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasarlo.blog.hu/api/trackback/id/tr13887474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viharboszorka 2009.08.05. 10:48:36

Isteni kaja és kiszolgálás, én is csak ajánlani tudom!
süti beállítások módosítása